Κρίσιμο το μεταναστευτικό-Ο Μητσοτάκης μαζεύει την ΚΟ για «μασάζ»

Κρίσιμο το μεταναστευτικό-Ο Μητσοτάκης μαζεύει την ΚΟ για «μασάζ»

Ο Πρωθυπουργός θέλει ειλικρινή συζήτηση

Η σημερινή casual συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας σε ξενοδοχείο στο Καβούρι Αττικής έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού οι βουλευτές και τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης θα έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν στο Μέγαρο Μαξίμου τη δυσφορία της λαϊκής βάσης για την αδυναμία διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θέλει πρώτα να αφήσει τους βουλευτές του να πάρουν το λόγο και στη συνέχεια να μιλήσουν οι υπουργοί για το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους βουλευτές του σε χαλαρό κλίμα -χωρίς κουστούμια και γραβάτες- είναι επειδή θέλει να κάνει μια ειλικρινή και όχι τυπική συζήτηση μαζί τους. 

Αρκετοί βουλευτές θα μεταφέρουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δική τους αδυναμία να πείσουν τις τοπικές κοινωνίες για την μετεγκατάσταση προσφύγων στην ενδοχώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκφράσουν την αντίθεση τους και στην επικοινωνιακή διαχείριση του όλου ζητήματος από τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχει γκρίνια και δυσφορία ακόμα και για τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι «το πρόβλημα είναι μη διαχειρίσιμο».  

Παράλληλα, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο κ. Χρυσοχοΐδης, επιθυμούν σε αυτή τη συνάντηση να δώσουν γραμμή στους κυβερνητικούς βουλευτές, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να κάνουν το απαραίτητο «μασάζ» στις τοπικές κοινωνίες.

Ως αντίβαρο στο μεταναστευτικό, η κυβέρνηση θα προτάξει στους βουλευτές τα οικονομικά θέματα - τις μειώσεις στη φορολογία και τα νέα δεδομένα στην προστασία πρώτης κατοικίας, καθώς έρχονται χιλιάδες νέοι πλειστηριασμοί που θα προκαλέσουν νέους τριγμούς στην κοινωνία και την κυβέρνηση.

Το εγχείρημα είναι δύσκολο γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης θα τους βλέπει από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 και ίσως και παραπάνω. Στη συνάντηση «θα ειπωθούν όλα ανοικτά» για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στο μέλλον.

Αργά το μεσημέρι, αναμένεται να υπάρξει και σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός πρόκειται να πάρει παρόμοιες πρωτοβουλίες και μέσα στο επόμενο διάστημα, όπως ο νυχτερινός αγώνας δρόμου που θα διοργανωθεί στο συνέδριο του κόμματος στα τέλη του μήνα. Στον αγώνα αυτό θα τρέξουν κομματικά στελέχη, βουλευτές και φυσικά ο ίδιος, όπως άλλωστε δήλωσε στην τελευταία συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής.

Cnn.gr

 

Home