Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κρήτη: Χορήγησαν σε βρέφος με πρόβλημα υγείας φάρμακο €1,8 εκ

Offsite Team -
07.09.2021 - 22:53

Κρήτη: Χορήγησαν σε βρέφος με πρόβλημα υγείας φάρμακο €1,8 εκ

"Αν δεν το είχαμε κάνει, το παιδί θα είχε παραλύσει", τόνισε ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου

Τη ζωή ενός βρέφους λίγων μηνών που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας έβαλε πάνω από τους αριθμούς το Διοικητικό Συμβούλιο του Βενιζέλειου νοσοκομείου αποφασίζοντας να διαθέσει το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ για τη θεραπεία του… 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η ζωή έδειξε το σκληρό της πρόσωπο στο βρέφος, το οποίο διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία, μία σπάνια γενετική ασθένεια, που οδηγεί προοδευτικά σε μυϊκή αδυναμία, παράλυση και, αν μείνει χωρίς θεραπεία, στην πιο σοβαρή της μορφή (Τύπος 1) μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το παιδί σήμανε συναγερμός καθώς η σωτηρία του κρεμόταν από ένα ειδικό γονιαδικό φάρμακο, το οποίο όμως είχε απαγορευτική τιμή, καθώς κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1,8 εκατ. ευρώ!

Κι όμως το "θαύμα" έγινε! Όπως είπε στο ekriti.gr ο διοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, έφερε το σοβαρό αυτό θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο ενέκρινε τη δαπάνη.

Το σκεύασμα χορηγήθηκε στο βρέφος, και όλοι περιμένουν την βελτίωση της κατάστασης της υγείας του. "Αν δεν το είχαμε κάνει, το παιδί θα είχε παραλύσει", τόνισε μάλιστα ο κ. Τερζάκης.

Σημαντική η συμβολή της 7ης ΥΠΕ

Μιλώντας για το θέμα στο Ράδιο Κρήτη η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, δήλωσε εξαρχής υπήρξε επικοινωνία τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και με τις υπόλοιπες ΔΥΠΕ και υπήρχε η βεβαιότητα ότι η δαπάνη για την αγορά του πανάκριβου φαρμάκου, θα καλυφθεί.

Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, πρόκειται για ένα αγοράκι 5,5 μηνών το οποίο πλέον, μετά την χορήγηση του φαρμάκου στις 3 Σεπτεμβρίου, είναι σε καλή κατάσταση, πήρε εξιτήριο και οι γονείς του βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς του Βενιζελείου. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

"Διαδικασίες σαν αυτές απαιτούν χρόνο όμως στην περίπτωση αυτή κινηθήκαμε άμεσα και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχισμένοι" δήλωσε η κ. Μπορμπουδάκη.

Πηγή:  skai.gr 

Home