Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λειτούργησε τη Δευτέρα για πρώτη φορά το τέμενος της Αθήνας

Offsite Team -
03.11.2020 - 15:34

Λειτούργησε τη Δευτέρα για πρώτη φορά το τέμενος της Αθήνας

Thumbnail
Το τέμενος ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει νωρίτερα όμως η λειτουργία του αναβλήθηκε λόγω του πρώτου κύματος κορωνοϊού.

Λειτούργησε τη Δευτέρα, για πρώτη φορά, το τέμενος που χτίστηκε στην Αθήνα στην περιοχή του Βοτανικού.

 

Χθες πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες προσευχές από μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Αττική, οι οποίοι τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό τα οποία επιβάλλουν την παρουσία μέχρι εννέα ατόμων σε κλειστό χώρο.

 

Το τέμενος ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει νωρίτερα όμως η λειτουργία του αναβλήθηκε λόγω του πρώτου κύματος κορωνοϊού την περασμένη άνοιξη. Όπως ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν όταν αυτό «καταστεί δυνατό σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Πρώτος ιμάμης της Αθήνας είναι ο 49χρονος σουνίτης διερμηνέας Μοχάμεντ Ζακί. Είναι Έλληνας πολίτης, έγγαμος και έχει πτυχίο Φυσικής και Μαθηματικών και ειδικές σπουδές Μουσουλμανικής Θεολογίας. Ήρθε στην Ελλάδα πριν 25 χρόνια από το Μαρόκο ως οικονομικός μετανάστης.

Σημειώνεται ότι το κήρυγμα θα επιτρέπεται μόνο στα ελληνικά ή κατ΄εξαίρεση στα αγγλικά ενώ η προσευχή θα γίνεται πάντα στα αραβικά.

Πηγή; ΚΥΠΕ 

Home