Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μητσοτάκης: H ελληνική οικονομία ανακάμπτει εντυπωσιακά

Offsite Team -
25.11.2021 - 18:46

Μητσοτάκης: H ελληνική οικονομία ανακάμπτει εντυπωσιακά

Τη θέση ότι η ελληνική οικονομία καταγράφει σημάδια εντυπωσιακής ανάκαμψης, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Washington Post

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι ο ίδιος αναμένει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα θα ξεπεράσει το 7% το 2021 και το 5% το 2022. «Στόχος μου είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα success story της Ευρωζώνης. Η ανεργία μειώνεται. Οι νέοι Έλληνες επιστρέφουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό», ανέφερε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τις επενδύσεις που κάνουν στη χώρα μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, όπως η Microsoft, η Tesla και η Amazon, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο πρωταρχικός λόγος του ενδιαφέροντος των συγκεκριμένων πολυεθνικών είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα.

Αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κορύφωση του κύματος που βιώνει η χώρα αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι η έμφαση της Κυβέρνησης δίνεται στην αύξηση του ποσοστού του εμβολιασμού στο 80% και στην αναμνηστική δόση των ήδη εμβολιασμένων.

Σχετικά με την πτώση της τουρκικής λίρας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν θέλει να προβεί σε σχολιασμό σχετικά με τα εσωτερικά ζητήματα της Τουρκίας. Ανέφερε, ωστόσο, ότι «αν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική συμπεριφορά της, μπορεί να υπάρξουν συνέπειες, κυρώσεις από την πλευρά της ΕΕ».

«Από την άλλη πλευρά, αν η Τουρκία σταματήσει την επιθετική συμπεριφορά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, υπάρχει περιθώριο να καθίσουμε στο τραπέζι και να διευθετήσουμε τις διαφορές μας», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την άνοδο των μεταναστευτικών μετακινήσεων στην Ελλάδα αλλά και τη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα τηρεί μια αυστηρή συνοριακή πολιτική.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε ανθρώπους να μπαίνουν στη χώρα κατά βούληση. Αυτό είναι το καθήκον μου απέναντι στους πολίτες μου και επίσης κάνω τη δουλειά και για λογαριασμό της Ευρώπης, καθώς τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης», σημείωσε.

«Η Τουρκία έχει υποχρέωση να σταματά βάρκες που αναχωρούν από τις τουρκικές ακτές ενόσω ακόμα βρίσκονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, αρνούμενος ότι η Ελλάδα δέχεται αρνητική δημοσιότητα λόγω επαναπροωθήσεων των προσφύγων.

ΚΥΠΕ

Home