Μητσοτάκης: Πρώτα αξιοπιστία, μετά τα πλεονάσματα

Μητσοτάκης: Πρώτα αξιοπιστία, μετά τα πλεονάσματα

Οι δηλώσεις μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ

«Πρώτα θα κερδίσουμε πολιτική αξιοπιστία ως μεταρρυθμιστική κυβέρνηση και μετά θα συζητήσουμε για τα πρωτογενή πλεονάσματα»: αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ μετά από τη συνάντησή τους στο Βερολίνο. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι αλλαγές στην οικονομία θα «γίνουν από εμάς γιατί αφορούν εμάς».

«Θέλω να αλλαξω το πλαίσιο στις ελληνογερμανικές σχέσεις τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Ετοιμάζουμε με Γερμανία ένα πράσινο σχέδιο ανάπτυξης το οποίο θα παρουσιάσουμε με την καγκελάριο τον Δεκέμβριο».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως όσο πιο ισχυρή είναι η ανάπτυξη στην Ελλάδα τόσο πιο βιώσιμο θα είναι το ελληνικό χρέος.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον γερμανικό λαό για τη στήριξη όλα αυτά τα δύσκολα 10 χρόνια της κρίσης. 

 

«Μετέφερα στην καγκελάριο τη βαθιά μεταρρυθμιστική μας διάθεση» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε:

«Θέλουμε σύμμαχό μας τη Γερμανία». 

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως βρίσκεται στο Βερολίνο για να αλλάξει το πλαίσιο των ελληνογερμανικών σχέσεων: «Θέλω να συζητάμε διαρκώς για κοινές αναπτυξιακές μας προκλήσεις». 

«Προσβλέπουμε στη στήριξη της Γερμανίας για το μεταναστευτικό, τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρώπης» τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι πρώτα θα κερδηθεί αξιοπιστία και μετά θα συζητηθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα με τους θεσμούς.

Με τη σειρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος στις δηλώσεις της έδωσε μεγάλη έμφαση στο μεταναστευτικό αλλά και στην κοινή συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας για το προσφυγικό.

Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία. Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι η Ελλάδα στηρίζει τη συμφωνία. Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία επιστροφών στην Τουρκία.

Home