Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μόνο με αρνητικό τεστ θα μπορούν να ταξιδεύουν Έλληνες στην Κύπρο

Offsite Team -
03.08.2020 - 06:30

Μόνο με αρνητικό τεστ θα μπορούν να ταξιδεύουν Έλληνες στην Κύπρο

Thumbnail
Οι αλλαγές

Προβληματισμός επικρατεί  εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακοκαι πλέον με απόφαση του Υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε η κατάταξη της Ελλάδας στην ταξιδιωτική κατηγορία Β – από την κατηγορία Α που ήταν μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, πέραν των αυξημένων ελέγχων που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από σήμερα μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Παράλληλα, τονίζεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους επιβάτες, οφείλουν να προβούν σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της κατηγορίας Β.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το κυπριακό υπουργείο Υγείας, απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

Πηγή CNN.GR

Home