Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νομικές ενέργειες για απελευθέρωση των ελληνικών πλοίων στο Ιράν

Offsite Team -
23.06.2022 - 10:20

Νομικές ενέργειες για απελευθέρωση των ελληνικών πλοίων στο Ιράν

«Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα στην πράξη θα απελευθερώσει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο»

Νομικές διαδικασίες για την απελευθέρωση των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου εξωτερικών του Ιράν, η Ελλάδα ετοιμάζει τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΞ: Συνεχείς οι προσπάθειες για τον Κύπριο στο πλοίο Prudent

Όπως αναφερουν τα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία ο εκπρόσωπος του υπουργείου Saeed khatibzadeh δήλωσε με νόημα ότι «ελπίζουμε ότι η Ελλάδα στην πράξη θα απελευθερώσει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο». Και αυτό γιατί ενώ υπάρχει δικαστική απόφαση ανατρέπει απόφαση για την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου “Lara” πρώην “Pegas” αυτό παραμένει στην Κάρυστο.

Και ο λόγος είναι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ότι στην υπόθεση έχει εμπλακεί εταιρεία με ρυμουλκά από την Κωνσταντινούπολη που ζητά την εξόφλησή της από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του ιρανικού δεξαμενόπλοιου ενώ έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

Το “Lara” το οποίο ως ‘Pegas” ήταν αρχικά ρωσικών συμφερόντων και μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο, κρατήθηκε από τις ελληνικές στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που έχει επιβάλλει οι ΗΠΑ. Το Ιράν σε αντίποινα κατάσχεσε με στρατιωτική καταδρομική επιχείρηση τα δύο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοια. Το “Lara” βρίσκεται ανοιχτά της Καρύστου από τον περασμένο Απρίλιο.

Το δικαστήριο της Χαλκίδας, ζήτησε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία την κατάθεση δύο εγγυητικών επιστολών ύψους 1,4 εκατ. ευρώ και 392.000 ευρώ για να αρθεί η προσωρινή απαγόρευση απόπλου του δεξαμενόπλοιου και να δοθεί ελευθεροπλοία από το Λιμεναρχείο Καρύστου.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο από την επίθεση των Ιρανών στα δύο ελληνικά τάνκερ

Το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας έχει κάνει δεκτές τις αντιρρήσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου της εταιρείας «saman costar samirom servises construction executive company» και διέταξε την απόδοση του φορτίου πετρελαίου από το μισθωμένο από τις ΗΠΑ δεξαμενόπλοιο «Ice Energy» στο «Lana».

Τα δύο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοια, το “Delta Poseidon” της Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη και το “Prudent Warrior” της Polembros του Σπύρου Πολέμη παραμένουν στο αγκυροβόλιο του ιρανικού λιμανιού Bandar Abbas με συνολικό πλήρωμα 49 ναυτικών εκ των οποίων 10 Έλληνες, ένας Κύπριος και 38 Φιλιππινέζοι.

Δίπλα στα ελληνικά πλοία βρίσκεται ένα υπό ιρανική σημαία δεξαμενόπλοιο, το suezmax, Rima (IMO: 9150377),ναυπηγήσεως 1998, διατηρώντας ζεστό το ενδεχόμενο η ιρανική κυβέρνηση να αποφασίσει να μεταφέρει το φορτίο πετρελαίου από τα ελληνικά δεξαμενόπλοια. Το συγκεκριμένο ιρανικό δεξαμενόπλοιο είχε συμμετάσχει και στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβριο, σε παρόμοια επιχείρηση μεταφοράς φορτίου.

protothema.gr

Πέτρος Φιλιππίδης: Έμαθε στο νοσοκομείο για την αποφυλάκισή του

Offsite Team -
02.07.2022 - 07:32

Πέτρος Φιλιππίδης: Έμαθε στο νοσοκομείο για την αποφυλάκισή του

Ξέσπασε σε κλάματα με λυγμούς

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας νοσηλεύεται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης φρουρούμενος έπειτα από ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Το δικαστήριο αποφάσισε το απόγευμα της Παρασκευής την αποφυλάκισή του υπό όρους, κάτι το οποίο ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν γνώριζε.

>>> Διαβάστε επίσης: Αποφυλακίζεται με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επισκέφθηκε τον Πέτρο Φιλιππίδη στο νοσοκομείο προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση του δικαστηρίου και όπως χαρακτηριστικά είπε σε δηλώσεις του στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, ο ηθοποιός δεν τον πίστευε ενώ μόλις συνειδητοποίησε τι άκουσε, ξέσπασε σε κλάματα με λυγμούς.

«Του ανακοίνωσα το αποτέλεσμα. Δεν το πίστευε. Του το είπα δυο τρεις φορές. Όταν το συνειδητοποίησε έκλαιγε σαν μικρό παιδί. Δεν μου είπε τίποτα μόνο λυγμούς» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Το σκεπτικό της απόφασης

Νωρίτερα τον δρόμο που οδηγεί εκτός φυλακής έδειξε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον ηθοποιό, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δικαστήριο της παράτασης ή μη της προσωρινής του κράτησης μέχρι το ανώτατο όριο που είναι οι 18 μήνες.

Η εισαγγελική λειτουργός διατύπωσε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο οποίος δικάζεται για μία πράξη τετελεσμένου βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού, πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες.

In.gr

Home