Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν προσέφυγε κατά της Ελλάδας στο ΕΔΑΔ

Offsite Team -
30.11.2022 - 21:41

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν προσέφυγε κατά της Ελλάδας στο ΕΔΑΔ

Οι δύο πλευρές έχουν 12 εβδομάδες για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους

O Αμπντουλάχ Οτσαλάν προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα. 

Όπως μεταδίδει η τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle, το ΕΔΑΔ έκανε δεκτή την προσφυγή του με την ακρόαση να αναμένεται προσεχώς στο Στρασβούργο. 

>>> Διαβάστε επίσης: H Ελλάδα στην πρώτη γραμμή του ενεργειακού μετασχηματισμού <<<

Υπενθυμίζεται πως το 1988, ο Οτσαλάν που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε τουρκική φυλακή, είχε αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα για να αποφύγει τη σύλληψη από την Τουρκία, όπου θεωρείτο τρομοκράτης επειδή επιδίωκε ένα αυτόνομο Κουρδιστάν. 

Στην προσφυγή του, ο Κούρδος ηγέτης υποστήριξε πως οι πρακτικές εναντίον του αντέβαιναν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ).

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως είναι αντίθετο με πολλά άρθρα της ΕΣΔΑ το ότι παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές, ενώ βρισκόταν στα χέρια των ελληνικών αρχών στην Κένυα, ότι η αίτησή του για άσυλο στην Ελλάδα δεν εξετάστηκε, ότι κρατήθηκε χωρίς νομική βάση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα και ότι δεν του δόθηκε η δυνατότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων.

Τα δύο μέρη έχουν στη διάθεσή τους 12 εβδομάδες για να υποβάλουν τις θέσεις τους στο Δικαστήριο.

Πηγή: Lifo.gr

Home