Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Μητσοτάκης μίλησε για την Ουκρανία, αλλά δεν ξέχασε την Κύπρο

Offsite Team -
02.03.2022 - 15:26

Ο Μητσοτάκης μίλησε για την Ουκρανία, αλλά δεν ξέχασε την Κύπρο

Στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Τη θέση ότι η Ελλάδα, με τη στάση που τηρεί στην ουκρανική κρίση, βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, υποστήριξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.  

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την κοινή εθνική στάση καταδίκης της Ρωσίας, που αναδείχθηκε χθες στη Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα παραμένει «πιστή στο Διεθνές Δίκαιο και αποφασισμένη μαζί με τους συμμάχους της, μαζί με την ευρωπαϊκή οικογένεια, να μην επιτρέψει τα σύνορα της Ευρώπης να αλλάξουν, ούτε ο κόσμος να ξαναγνωρίσει βία και ζώνες επιρροής».

 

Όπως είπε, στα σύνορα της Ουκρανίας δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή «η διεθνής σταθερότητα και νομιμότητα, όπως και οι αρχές της δημοκρατίας απέναντι σε αυτές του αυταρχισμού».

 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο αναθεωρητισμός καραδοκεί στην περιοχή και εξακολουθεί να πληγώνει την Κύπρο. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η Ελλάδα προτάσσει την ενίσχυση της εθνικής άμυνας και την οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

«Είμαστε στο ανατολικό σύνορο της Ευρώπης, γνωρίζοντας πολύ καλά τι συμβαίνει πέρα από αυτό. Και ακριβώς επειδή η Ελλάδα είναι στην άκρη της ηπείρου μας είναι και στην καρδιά της. Ανατολικά της Ευρώπης αλλά στο κέντρο πάντα της Δύσης. Είμαστε η Δύση και ανήκουμε στην ελευθερία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 

Αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες του σχεδιασμού της ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπισή τους.  

 

«[Π]έρα από τα 2 δισεκατομμύρια που έχουν ήδη διατεθεί για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί με έμφαση πάντα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι προωθείται ελληνική πρόταση για ευρωπαϊκή στήριξη για την απορρόφηση των ανατιμήσεων και την προστασία του εισοδήματος. 

 

Επιπλέον, σημείωσε ότι προωθούνται δύο ακόμα νομοθετήματα που αφορούν τον ακόμα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και την προστασία της πρώτης κατοικίας και των πιο ευάλωτων.

ΚΥΠΕ

Home