Οι αρνητές ζητούν εκταφές συγγενών τους για να δουν αν πέθαναν

Οι αρνητές ζητούν εκταφές συγγενών τους για να δουν αν πέθαναν

«Είμαστε τρελοκομείο»

Τι είπε ο Μάριος Λαζανάς για την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και τα μέτρα στα σχολεία.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούν οι αρνητές του κορονοϊού, με τον λοιμωξιολόγο Μάριο Λαζανά να αποκαλύπτει ότι ζητούν ακόμη και εκταφές νεκρών, επειδή δεν πιστεύουν ότι οι συγγενείς τους πέθαναν από COVID-19.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές, έπειτα από καταγγελίες συγγενών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από κορονοϊό, με τον κ. Λαζανά να σχολιάζει χαρακτηριστικά «είμαστε τρελοκομείο πια». Όπως είπε, για να δηλωθεί ότι κάποιος πέθανε από κορονοϊό, δεν χρειάζεται απλά η υπογραφή γιατρού, αλλά και μια σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων. Οι αρνητές του ιού, όμως, δεν λαμβάνουν υπόψη τίποτα από αυτά.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων πρόσθεσε ότι κάποιοι άνθρωποι που έχουν κορονοϊό αρνούνται να νοσηλευτούν, ενώ γιατροί τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια έπειτα από μηνύσεις.

Για την επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων εάν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

Για τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία, ο Μάριος Λαζανάς τόνισε ότι είναι υπό σκέψη και μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν. Μεταξύ των μέτρων που μπορεί να αναθεωρηθούν, είναι αυτό του «50+1», δηλαδή το κλείσιμο τμήματος μόνο εάν μολυνθούν με κορονοϊό πάνω από τους μισούς μαθητές.

Home