Πάτρα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες/Εκκενώθηκαν σπίτια (vid)

Πάτρα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες/Εκκενώθηκαν σπίτια (vid)

Πάνω από 70 πυροσβέστες στην μάχη της κατάσβεσης

Καλύτερη είναι η εικόνα λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Πέμπτης για τη φωτιά που εκδηλώθηκε΄στην Πάτρα λίγο πριν λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής με το μέτωπο της φωτιάς να βρίσκεται ανάμεσα στα Συχαινά και τη Βούντενη.

Στη μάχη με τις φλόγες παραμένουν ωστόσο 72 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα ενώ συνδράμουν και υδροφόρες από δήμους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση. Έχει δοθεί, μάλιστα, εντολή με το πρώτο φως της ημέρας, να προστεθούν και εναέρια μέσα στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η νύχτα, ωστόσο, ήταν αρκετά δύσκολη με τις αρχές να δίνουν εντολή να εκκενωθούν τα πρώτα σπίτια του χωριού Συχαινά.  

Τα οχήματα της Πυροσβεστικής παρατάχθηκαν επί της Περιμετρικής με τις φλόγες να είναι ακριβώς κάτω από την κοιλαδογέφυρα του δρόμου. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσκόλευαν το έργο το Πυροσβεστών κι έτσι οι φλόγες πέρασαν την Περιμετρική.

Σε δηλώσεις του από την περιοχή που έχει εκδηλωθεί η φωτιά ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωνε το βράδυ ότι «ι προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά είναι μεγάλη και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει η Πολιτική Προστασία και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε όλοι εδώ για να νικήσουμε και σε αυτή την μάχη... Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά»

Δείτε φωτογραφίες από το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς: 

7

6

3

protothema.gr

Home