Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πατριαρχικό συλλείτουργο χοροστατούντος του Οικ. Πατριάρχη

Offsite Team -
23.10.2022

Πατριαρχικό συλλείτουργο χοροστατούντος του Οικ. Πατριάρχη

Tελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στο δυτικό Λονδίνο

Πατριαρχικό συλλείτουργο τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στο δυτικό Λονδίνο, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Παναγιώτατος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη βρετανική πρωτεύουσα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Το βράδυ του Σαββάτου παρακάθισε σε δείπνο με μέλη της νεολαίας της ελληνορθόδοξης παροικίας και απόψε (Κυριακή) θα παραστεί στο επίσημο δείπνο για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συνάθροιση πολλών νέων. Επίσης καταδίκασε τον «απρόκλητο και διαβολικό» πόλεμο που προκάλεσε η Ρωσία στην Ουκρανία, με παγκόσμιες επιπτώσεις.

Ο Παναγιώτατος χοροστατεί σε λειτουργίες σε ναούς στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πιστούς να τον τιμήσουν από κοντά.

Για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών λόρδο Άχμαντ, ενώ το πρωί της Τρίτης ο Παναγιώτατος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον νέο Βασιλιά Κάρολο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, πριν αναχωρήσει για το Φαναρι αργότερα την ίδια μέρα.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, ενώ στο πρόγραμμά του τον πλαισιώνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτας.

Την κυπριακή και ελληνική πολιτεία αντίστοιχα στο συλλείτουργο αντιπροσώπευσαν ο Επίτροπος Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς επίσης ο Κύπριος Ύπατος Αρμοστής Ανδρέας Κακουρής και ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης.

ΚΥΠΕ

Home