Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πισπιρίγκου – Γιατι θα χρειαστούν δύο δίκες;

Offsite Team -
02.09.2022

Πισπιρίγκου – Γιατι θα χρειαστούν δύο δίκες;

Οι επόμενοι σταθμοί στο θρίλερ Πισπιρίγκου

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την Παρασκευή, για να καταθέσει στην 35η ανακρίτρια που διενεργεί την ανάκριση για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, για τις δολοφονίες των οποίων κατηγορείται η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου – μια δίωξη που ασκήθηκε εξαιτίας του πορίσματος του κ. Καρακούκη και του συναδέλφου του, Νίκου Καλόγρηα.

Τη σκυτάλη, στη συνέχεια, παρέλαβε ο έτερος ιατροδικαστής, Νίκος Καλόγρηας, με δεδομένο ότι οι δυο τους έχουν οριστεί ως πραγματογνώμονες από την Εισαγγελία, προκειμένου να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου των δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Οι επιστήμονες στην έκθεσή τους έχουν καταλήξει ότι τα παιδιά πέθαναν λόγω ασφυξίας.

Νέες καταθέσεις εν όψει

Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, κατέθεσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα για την Μαλένα, η οποία, ενώ αρχικά έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια, τώρα μιλά και για πιθανή έλλειψη οξυγόνου.

Στην ανακρίτρια έχει ήδη καταθέσει και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος είχε διενεργήσει την επανεξέταση των ιστολογικών ευρημάτων των δύο κοριτσιών.

Το πόρισμά του μάλιστα περιλαμβάνεται σε αυτό των Καρακούκη – Καλόγρηα, βάσει του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τους θανάτους των δύο παιδιών σε βάρος της μητέρας τους.

Πόρισμα, ωστόσο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση της κατηγορούμενης πρόκειται να αμφισβητήσει, βασιζόμενη στο ότι η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο κ. Ευτυχιάδης για να καταλήξει στο συμπέρασμά του, δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στο παρελθόν.

Συνολικά, για την υπόθεση θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας αναμένεται να καταθέσουν περισσότεροι από 20 μάρτυρες, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να καλείται τελευταία, πιθανότατα στο τέλος του μήνα.

Τσάκωνα: «Διάβασα νεότερα στοιχεία – Ο θάνατος μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη οξυγόνου»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα κατέθεσε υποστηρίζοντας την αρχική της ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα.

Η ιατροδικαστής, όμως, στην χθεσινή της κατάθεση στην ανακρίτρια, ανέφερε ότι με βάση τα νέα στοιχία που διάβασε, μπορεί ο θάνατος του παιδιού να οφείλεται σε ραγδαίο υποξικό επεισόδιο, υποστηρίζοντας ότι αυτό το επεισόδιο μπορεί να συμβεί και από χορήγηση φαρμάκου.

Δύο δίκες για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Για την δικαστική πορεία της υπόθεσης, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει η περίπτωση να οδηγηθεί η υπόθεση τελικά σε δύο δίκες, γιατί η υπόθεση της Τζωρτζίνας είναι έτοιμη να πάρει την δικαστική οδό, ενώ οι περιπτώσεις της Μαλένα και της Ίριδας είναι ακόμα σε ερευνητικό στάδιο.

Παράλληλα, προκύπτουν ζητήματα με το 18μηνο, πέρα από το οποίο δεν μπορεί να παραμείνει προφυλακισμένη η κατηγορούμενη.

Επιπλέον, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της δικαστικής συντάκτριας του MEGA, Άννας Κανδύλη, «Αφού έχουμε δύο διαφορετικές δικογραφίες και δύο διαφορετικές ανακρίτριες, μιλάμε και για δύο διαφορετικές δίκες σίγουρα».

Όπως ανέφερε, «με τα ως τώρα δεδομένα, περιμένουμε από μέρα σε μέρα την εισαγγελική πρόταση γαι την Τζωρτζίνα και, μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται και το βούλευμα. Όσον αφορά στις σημερινές καταθέσεις, ο κ. Καρακούκης ήταν ο πρώτος που πέρασε και έμεινε περίπου 3-3,5 ώρες και επανέλαβε τα ευρήματα της έρευνας που είχε κάνει. Αυτή την στιγμή, καταθέτει ο κ. Καλόγρηας».

in.gr

Home