Πολυτεχνείο: Τα Εξάρχεια αναμένεται να μετατραπούν σε πεδίο μάχης

Πολυτεχνείο: Τα Εξάρχεια αναμένεται να μετατραπούν σε πεδίο μάχης

Φόβοι ότι αντιεξουσιαστές θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τα ιδρύματα - Σε συναγερμό η Αστυνομία

Κορυφώνονται, σήμερα, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στις 4 το μεσημέρι, οι εκδηλώσεις για την46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από την Παρασκευή, με σύμμαχο και τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου έχει περάσει από το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της Πατησίων, για να αφήσει λουλούδια και στεφάνια, τιμώντας την μνήμη όσων χάθηκαν εκείνο το βράδυ.

Οι πόρτες του Πολυτεχνείου άνοιξαν και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 2 το μεσημέρι ενώ στις 16:00 θα ξεκινήσει προς την αμερικανική πρεσβεία η πορεία - όπου στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί επικεφαλής ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Επί ποδός είναι σήμερα χιλιάδες αστυνομικοί από Ασφάλεια, Τάξη και Αντιτρομοκρατική, που καλούνται να εφαρμόσουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και να διασφαλίσουν ότι οι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθούν χωρίς απρόοπτα.

«Αστακός» η Αθήνα 

Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» για το μεγάλο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου καθώς η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας «μυρίζει μπαρούτι». 

Τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι δρακόντεια σε όλο το κέντρο ενώ σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί και τα αστυνομικά τμήματα όλης της Αττικής υπό το φόβο επίθεσης.

Η πλατεία και οι ταράτσες κτηρίων στα Εξάρχεια αναμένεται να μετατραπούν σε πεδίο μάχης.

Και τα δυο αυτά σημεία είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν και γι´ αυτό το λόγο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drone αναμένεται να δίνουν συνεχώς εικόνα από τα συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

Μεγάλη σημασία θα δώσουν οι Αρχές και στους προέλεγχους στους σταθμούς του μετρό.

Και φέτος μόλις θα ξεκινήσει η πορεία, αστυνομικές δυνάμεις θα την πλαισιώσουν ενώ πιο αυστηρή θα είναι η πλαισίωση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Παράλληλα, τα δημόσια κτήρια στο κέντρο της Αθήνας θα προστατεύονται ενώ παρατηρητές θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία για να δίνουν εικόνα της κατάστασης αλλά και υπόπτων ατόμων. 

Τα οχήματα ρίψης νερού θα ενεργοποιηθούν και πάλι και θα βρίσκονται σταθμευμένα σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ η κίνηση και χρησιμοποίηση τους θα κριθεί ανάλογα με τα επεισόδια που θα προκληθούν. 

Ειδικές οδηγίες έχουν λάβει οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι αντιεξουσιαστές θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τα ιδρύματα.

cnn.gr 

Home