Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφουν τα exit poll στην Ελλάδα

Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφουν τα exit poll στην Ελλάδα

Τι ποσοστά παίρνουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΧΑ, ΚΚΕ - Τι γίνεται με τα κόμματα Βαρουφάκη και Βελόπουλου

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και ενίσχυση του δικομματισμού, καταγράφουν τα exit poll για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα, τα οποία ανακοινώθηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα του κοινού exit poll των ιδιωτικών καναλιών (Αlpha, ANT1, Open, Star και ΣΚΑΪ), καταγράφουν ως εκτιμώμενα ποσοστά, 32%-36% για τη Νέα Δημοκρατία και 25%-29% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 7%-9%.

Τo κοινό exit poll εμφανίζει το ΚΚΕ με ποσοστό 5%-7%, ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό καταγράφει και η Χρυσή Αυγή (5%-7%). Στις επόμενες θέσεις, εμφανίζονται η Ελληνική Λύση με επικεφαλής τον Κυριάκο Βελόπουλο (2,5%-4,5%), το ΜΕΡΑ25 με επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη (2,5%-4,5%), το Ποτάμι (1%-2%), η Ένωση Κεντρώων (1%-2%) και οι ΑΝΕΛ (1%-2%).

Όπως υπογραμμίζουν οι αναλυτές της σύμπραξης των δημοσκοπικών εταιριών που πραγματοποίησαν το κοινό exit poll για τα ιδιωτικά κανάλια, τα συγκεκριμένα ποσοστά προκύπτουν μέσα από την ανάλυση του 80% των συνεντεύξεων που έχουν πραγματοποιηθεί, και αποτελούν εκτίμηση αποτελεσμάτων.

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε τη δική της εκτίμηση αποτελέσματος, όπως αποτυπώθηκε από την εταιρία δημοσκοπήσεων Καπα Research. Σύμφωνα με τo συγκεκριμένο exit poll, το οποίο ανέλυσε ο πολιτικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%-33,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%-28,5%. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται και στη δημοσκόπηση της ΕΡΤ το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6%-8%, όπως επίσης και η Χρυσή Αυγή με το ίδιο ποσοστό (6%-8%), ενώ το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 5%-7%.  

Home