Προκαταρκτική εξέταση για τις πυρκαγιές σε Πεντέλη και Μέγαρα

Offsite Team -
21.07.2022 - 13:51

Προκαταρκτική εξέταση για τις πυρκαγιές σε Πεντέλη και Μέγαρα

Αναζητούν ποινικές ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση για τις καταστροφικές πυρκαγιές

διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση για τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στις περιοχές Πεντέλης, Ανθούσας, Γέρακα , Παλλήνης, Ντράφι και Μεγάρων διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Με βάση την παραγγελία της κ. Γκανέ προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου θα αναζητηθούν ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων, όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος.

>>> Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Πολύ μεγάλος ο κίνδυνος και σήμερα <<<

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, πληροφορία και μήνυση για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τις συγκεκριμένες πυρκαγιές, από τις οποίες καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από τη δικαιοσύνη είναι σαφές, και αποσκοπεί στην άμεση αναζήτηση των όποιων ποινικών ευθυνών και τον εντοπισμό του υπαιτίου ή των υπαιτίων μιας ακόμα τεράστιας οικολογικής καταστροφής καθώς και ζημιών στις περιουσίες ( οικίες και αυτοκίνητα) πολιτών.

Πηγή: Cnn.gr

Home