Ρωσική πρεσβεία προς Κοτζιά: Συκοφαντία τα περί Ρώσων χάκερ

Τι απαντά η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά

Απάντηση, σε υψηλούς τόνους, της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά σχετικά με τη δήλωσή του ότι Ρώσοι ή Κινέζοι χάκερς εισέβαλαν σε σέρβερ και παρέδωσαν στον Πάνο Καμμένο ηλεκτρονική αλληλογραφία που εμπλέκει τον κ. Κοτζιά σε υπόθεση, που αφορά έκδοση ελληνικών ταξιδιωτικών εγγράφων.

«Πάλι δήθεν "Ρώσοι χάκερ"… Εάν υπάρχουν στοιχεία, ας παρουσιαστούν αρμοδίως, και οι ρωσικές αρχές θα τα ερευνήσουν και θα απαντήσουν επίσημα. Αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για "ρωσική ανάμειξη" στα εσωτερικά της Ελλάδος. Χωρίς αποδείξεις πρόκειται για συκοφαντία. Είναι περίεργο ότι, παρά τις πραγματικές αποκαλύψεις για τις αμερικάνικες υποκλοπές, ακόμα και εις βάρος ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, κάποιοι τις αποσιωπούν. Και να σοβαρευτούμε: Το ποιος (και πώς) θα κέρδιζε τον διαγωνισμό για βίζες είναι αδιάφορο για τη ρωσική πλευρά», αναφέρει σε ανάρτησή της στο τουίτερ η ρωσική πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.  

11