Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σεισμός Ελασσόνα: Μετακινήθηκε βόρεια η περιοχή κατά 1,3 εκατοστά

Offsite Team -
09.03.2021

Σεισμός Ελασσόνα: Μετακινήθηκε βόρεια η περιοχή κατά 1,3 εκατοστά

Thumbnail
Οι πληροφορίες που θα ληφθούν από τους σεισμογράφους, θα συλλέγονται μέσω δορυφόρων

Kατά 1,3 εκατοστά, βόρεια, μετατοπίστηκε η Ελασσόνα, μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ» δήλωσε στην «ΕτΔ» ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, γεωλόγος - σεισμολόγος, κ. Αθανάσιος Γκανάς.

Τα παραπάνω στοιχεία ελήφθησαν από τον Σταθμό Αναφοράς Μετακινήσεων του Εδάφους, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που βρίσκεται στο Κλοκοτό και όπως σημειώνει επίσης ο κ. Γκανάς: «Από την πρώτη ισχυρή δόνηση της περασμένης Τετάρτης, ο σταθμός Κλοκοτού μετακινήθηκε 4 εκατοστά νοτιοδυτικά και με τη δεύτερη ισχυρή δόνηση μετακινήθηκε άλλα 5 εκατοστά προς την ίδια κατεύθυνση».

Τοποθετήθηκαν 6 νέοι σεισμογράφοι στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. Κώστα Παπαζάχο «εκτός αυτών που υπάρχουν στις κοινότητες, τοποθετήθηκαν πρόσθετα έξι σεισμογράφοι σε Μεσοχώρι, Ζάρκο, Μεγάλο Ελευθεροχώρι, Ευαγγελισμό, Δομένικο και Δαμασούλι και ολοκληρώθηκε ένα ευρύ δίκτυο λήψης δεδομένων. Τα στοιχεία των σεισμογράφων θα μεταφέρονται μέσω τηλεφωνικών γραμμών, σε όλο το σεισμολογικό δίκτυο, σε όλα τα σεισμολογικά Κέντρα, την ίδια χρονική στιγμή.  Ετσι θα έχουμε με απόλυτη ακρίβεια τα στοιχεία της σεισμικής δραστηριότητας και θα μπορούμε να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα. Τα πρώτα συμπεράσματα θα τα έχουμε σήμερα…». Οι πληροφορίες που θα ληφθούν από τους σεισμογράφους, θα συλλέγονται μέσω δορυφόρων.

Home