Στα μπλε βάφτηκε η Ακρόπολη (Φώτο - Βίντεο)

Στα μπλε βάφτηκε η Ακρόπολη (Φώτο - Βίντεο)

Εντυπωσιακές εικόνες από τον ιερό βράχο

Εντυπωσιακές οι εικόνες της Ακρόπολης, το βράδυ της Τετάρτης, όταν και ο Παρθενώνας άλλαξε χρώμα και ντύθηκε στα μπλε.

Το μπλέ είναι το επίσημο χρώμα της UNICEF

και το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου, στην 30ή επέτειο από την υπογραφή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού, η Ακρόπολη ντύθηκε στα μπλε.

Εντυπωσιακή η εικόνα της Ακρόπολης στα μπλε το βράδυ της Τετάρτης

Οι πολίτες της Αθήνας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον βράχο της Ακρόπολης να αλλάζει χρώμα και τον Παρθενώνα να παίρνει μια απόχρωση του μπλε.

Εικόνα της Ακρόπολης από το Σύνταγμα

Μπλε η Ακρόπολη την Τετάρτη, αλλά και ο πύργος της Σαγκάης

Όπως ανέφερε το ΥΠΠΟΑ σε ανακοίνωσή του, «το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υποστηρίζοντας τους σκοπούς της οργάνωσης και το έργο που πραγματοποιεί εδώ και δεκαετίες με ενέργειες, παρεμβάσεις και δράσεις που αφορούν όλες τις πτυχές της προστασίας του παιδιού, ενέκρινε το σχετικό αίτημα της UNICEF. Η Ακρόπολη, απόψε (ενν Τετάρτη), θα είναι μεταξύ των μνημείων και των σημαντικών κτηρίων σε όλο τον κόσμο, που φωτίζονται μπλε, ώστε να προβάλουν το έργο του οργανισμού και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τα δικαιώματα του παιδιού. Μεταξύ τους, είναι φέτος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πύργος της Σαγκάης στην Κίνα, το Πάνθεον στην Γαλλία, η Πέτρα στην Ιορδανία».

Η ασυνήθιστη εικόνα της Ακρόπολης βαμμένης μπλε

Βίντεο: Η στιγμή που τα φώτα στην Ακρόπολη σβήνουν

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube φαίνεται η στιγμή που ο Παρεθνώνας σβήνει και το φως επανέρχεται και πάλι με μπλε απόχρωση.

 

Iefimerida.gr

Home