Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο ΥΠΕΞ αύριο ο Λίβυος πρέσβης - Θα κηρυχθεί «persona non grata»

Offsite Team -
05.12.2019 - 21:24

Στο ΥΠΕΞ αύριο ο Λίβυος πρέσβης - Θα κηρυχθεί «persona non grata»

Thumbnail
Ο Ελληνας ΥΠΕΞ τον προειδοποίησε

Εκπνέει την Παρασκευή το τελεσίγραφο που είχε θέσει από τις 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προς τον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα, με φόντο τη συμφωνία της χώρας του με την Τουρκία, για τη χάραξη νέας ΑΟΖ και θαλασσίων συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Λίβυος πρέσβης αναμένεται κανονικά αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών και πλέον βάσει όσων είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να κηρυχθεί «persona non grata» (ελλ. ανεπιθύμητο πρόσωπο).

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δένδιας είχε προειδοποιήσει τον επικεφαλής της λιβυκής διπλωματίας, λέγοντας πως «εάν δεν μας φέρει τη συμφωνία την Παρασκευή, θα κηρυχθεί persona non grata και θα φύγει».

Τι είχε πει ο Νίκος Δένδιας

Είχε εκφράσει, μάλιστα, την πεποίθηση ότι ο πρόεδρος Σαράζ δεν έχει την εξουσιοδότηση να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία ενώ εκτίμησε ότι δεν θα εγκριθεί με «κανένα τρόπο από το κοινοβούλιο της Λιβύης», που έχει πρόεδρος αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη.

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας, είχε αποκαλύψει πως οι κινήσεις προσέγγισης μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης ήταν σε γνώση της Αθήνας και για αυτό είχε συνομιλήσει και ο ίδιος με τον Λίβυο ομόλογό του για το θέμα τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΟΗΕ.

CNN.GR

Home