Τέσσερα F-16 Block 52+ Adv. της 336 Μοίρας στο Ισραήλ

Τέσσερα F-16 Block 52+ Adv. της 336 Μοίρας στο Ισραήλ

Τα ελληνικά «γεράκια» θα «στρατοπεδεύσουν» στη «καρδιά» της ερήμου Negev

Tέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 block 52+ adv από την 336 Πολεμική Μοίρα «ΟΛΥΜΠΟΣ» προσγειώθηκαν χθες στην αεροπορική βάση Ovda στο Νότιο Ισραήλ. Μαζί τους πέταξε και C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο μετέφερε προσωπικό και εξοπλισμό. Η HAF για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια δίνει ηχηρό παρόν σε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές ασκήσεις στον κόσμο και παραμένει σταθερά σε κατάσταση «After Burning» συνεχίζοντας το εντυπωσιακό σερί ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Έως και τις 28 Οκτωβρίου, δηλαδή για σχεδόν τρεις εβδομάδες τα ελληνικά «γεράκια» θα «στρατοπεδεύσουν» στη «καρδιά» της ερήμου Negev, στη μεγάλη αεροπορική νάση του Ισραήλ για να συμμετέχουν στο μεγάλο αεροπορικό ραντεβού. Θα πετάξουν και θα εκπαιδευτούν με τις ισχυρότερες κατά γενική ομολογία πολεμικές αεροπορίες στον κόσμο και θα κληθούν για μια ακόμη φορά να αποδείξουν γιατί αποτελούν μέρος της παγκόσμιας αεροπορικής «αφρόκρεμας». Με τα πιο σύγχρονα μαχητικά που διαθέτει σήμερα η HAF-σύντομα Rafale και Viper  θα ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη-τα ελληνικά «γεράκια» θα συμμετέχουν σε μια από τις πλέον απαιτητικές ασκήσεις με οικοδεσπότες τους «μπαρουτοκαπνισμένους» ιπτάμενους της Israeli Air Force.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σταθερά ισχυρός ο άξονας Αθήνας-Τελ Αβίβ με την Τουρκία… θεατή - Στο Ισραήλ και στη «Blue Flag» τα ελληνικά «γεράκια»

Στην αναβαθμισμένη φέτος «Blue Flag» εκτός από το Ισραήλ και την Ελλάδα συμμετέχουν ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία αλλά και η Ινδική πολεμική αεροπορία σε μια παρουσία με ιδιαίτερο συμβολισμό. Στην αεροπορική βάση Ovda θα βρεθούν κάποια από τα πλέον σύγχρονα μαχητικά στον κόσμο με την IAF να πετά με F-16, F-15 αλλά και με F-35. Rafale, Mirage, Torna do και Eurofighter θα είναι πιθανότατα εκεί  ενώ άγνωστο έως τώρα είναιμε ποιά αεροσκάφη θα συμμετέχουν οι Ινδοί με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε στο Ισραήλ τα ρωσικά SU-30.

Xρόνο με το χρόνο η Πολεμική Αεροπορία με συνεχείς συμμετοχές στην «Blue Flag» δημιουργεί παράδοση παρουσίας στη μεγάλη άσκηση ενώ η ανοιχτή πρόσκληση που έχει από τους Ισραηλινούς αποτελεί την πιο ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά «φτερά». Διαπιστευτήρια ικανοτήτων έχουν καταθέσει στο Ισραήλ μεταξύ άλλων τα τελευταία χρόνια οι «Τίγρεις» της 335, οι «Αλεπούδες» της 340, και τα «Φαντάσματα» της 337. Κάθε χρόνο η άσκηση όπως μεταφέρουν οι Έλληνες ιπτάμενοι γίνεται όλο και πιο δύσκολη αφού οι διοργανωτές εισάγουν και νέα σύνθετα σενάρια μάχης ενώ και μόνο η παρουσία των Ισραηλινών F-35 αρκεί για να εκτιναχθεί το επίπεδο απαιτήσεων. 

Η παρουσία της Ελλάδας και της HAF στη μεγάλη άσκηση έχει «κλειδώσει» εδώ και πολλούς μήνες και αποτελεί μια ακόμα ισχυρή απόδειξη των άριστων σχέσεων σε στρατιωτικό επίπεδο που έχουν οι δύο χώρες. Άλλωστε και η IAF έδωσε αντίστοιχα στον τελευταίο εντυπωσιακό «ΗΝΙΟΧΟ» ηχηρό παρόν. Με έξι μαχητικα F-16i SUFA από την 107 Πολεμική Μοίρα «Knights of the Orange Tail», έξι F-15i «Ra'am» από την 69 Πολεμική Μοίρα «Hammers», ιπτάμενο τάνκερ KC-707 «Reem» και ιπτάμενο ραντάρ G-550. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες αποστολές του Ισραήλ που έχει συμμετάσχει σε άσκηση εκτός της χώρας. 

Στο Ισραήλ αναμένεται να μεταβεί στις 26 Οκτωβρίου ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης για να παρακολουθήσει την VIP DV DAY ενώ οι Ισραηλινοί οργανώνουν και Press Day στις 20 Οκτωβρίου.

newpost.gr

Home