Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τήνος: Στο καταδρομικό Έλλη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Offsite Team -
15.08.2022 - 12:37

Τήνος: Στο καταδρομικό Έλλη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Δεκαπενταύγουστος στην Τήνο έχει συνδεθεί με διπλή εορτή και πραγματοποιείται στο νησί με όλες τις τιμές.

Στην Τήνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τους εορτασμούς της κοιμήσεως της Θεοτόκου αλλά και τις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού, του καταδρομικού «Έλλη». Μαζί του είναι και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Δεκαπενταύγουστος στην Τήνο έχει συνδεθεί με διπλή εορτή και πραγματοποιείται στο νησί με όλες τις τιμές.

Ο πρωθυπουργός πέρασε λίγες μέρες στην Κρήτη με την οικογένειά του, προτού φτάσει στην Τήνο, για να παραστεί στον εορτασμό της Θεοτόκου.

>>>>Διαβάστε επίσης: Ρόδος: 92χρονος έκανε βουτιά στη θάλασσα από τραμπολίνο (Βίντεο)<<<<

Ανήμερα της γιορτής τελείται η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας και κατά τη διάρκειά της, ως είθισται, ο αρχηγός του Ναυτικού και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιβαίνουν σε τορπιλάκατο και ρίχνουν στεφάνι στο σημείο όπου βυθίστηκε η φρεγάτα «Έλλη» κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στις 15 Αυγούστου 1940 από τους Ιταλούς.

Στη συνέχεια ακούγονται τιμητικοί κανονιοβολισμοί, που προέρχονται από το «Κανονάκι της Έλλης» που σώθηκε από το κουφάρι του καραβιού και συντηρήθηκε.

Οι μπάντες του Πολεμικού Ναυτικού παίζουν πένθιμα εμβατήρια ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθεί την εκδήλωση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε το δικό του μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.

ΤΗΝΟΣ1

«Τιμούμε σήμερα στην Τήνο την Κοίμηση της Θεοτόκου, τη «Βασίλισσα τοῦ παντός, περιβεβλημένη, ἀθανασίας αἴγλην, ἀρθεῖσα μετὰ δόξης, πρὸς τὰ οὐράνια». Χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν», έγραψε στον προσωπικό λογαριαμό του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Αυγούστου θα συνεδριάσει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για να οριστούν ημερομηνίες για την προ ημερησίας συζήτηση και την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που αναμένεται να γίνουν το αργότερο μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

CNN.GR

Home