Τουρκικά ΜΜΕ: Στρατιωτική αντιπροσωπεία από Ελλάδα πάει Άγκυρα

Τουρκικά ΜΜΕ: Στρατιωτική αντιπροσωπεία από Ελλάδα πάει Άγκυρα

“Μάθημα ιστορίας θα δοθεί στην Ελλάδα”

Στρατιωτική αντιπροσωπεία από την Ελλάδα φτάνει τις επόμενες ημέρες στην Άγκυρα για να συζητηθούν τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, γράφει σήμερα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ υπό τον τίτλο “Μάθημα ιστορίας θα δοθεί στην Ελλάδα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνάντηση η Άγκυρα θα θέσει θέμα παραβιάσεων της συνθήκης της Λωζάνης. Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης η Άγκυρα “θα υπενθυμίσει με συγκεκριμένα παραδείγματα τις παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης, θα υπογραμμίσει τον όρο της Συνθήκης των Παρισίων του 1947 ότι τα Δωδεκάνησα πρέπει να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα, θα θέσει θέμα για το καθεστώς ιδιοκτησίας νησιών υποστηρίζοντας ότι είναι ασαφές και θα απορρίψει τον ισχυρισμό της Ελλάδας ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα δίνοντας διεθνή παραδείγματα».

Η Σαμπάχ γράφει ακόμη ότι «στις συναντήσεις προβλέπεται ότι η διαφωνία μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ θα είναι το σημαντικότερο σημείο στην ατζέντα».

ΚΥΠΕ

Home