Το τουρκικό ΥΠΕΞ τα έβαλε και με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Το τουρκικό ΥΠΕΞ τα έβαλε και με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Ο λόγος

Με πολιτικό λόγο της ελληνικής κυβέρνησης παρά αξιωματούχου της ΕΕ μοιάζουν οι δηλώσεις του Αντιπρόεδρου για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά για το μεταναστευτικό στο Euronews, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, ενώ ισχυρίζεται ότι τον Πακιστανό Μουχάμεντ Γκιουλζάρ στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας τον δολοφόνησε η ελληνική κυβέρνηση κατηγορώντας την Ελλάδα για πρακτικές που αντιβαίνουν τις διεθνείς συμφωνίες και τις οδηγίες της ΕΕ για το άσυλο.  

Στην γραπτή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, αναφέρει ότι οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά σχετικά με το μεταναστευτικό μοιάζουν περισσότερο με τον πολιτικό λόγο μελών της ελληνικής κυβέρνησης παρά αξιωματούχου της ΕΕ. “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  η οποία θα έπρεπε να είναι προστάτης των ιδρυτικών συμφωνιών της ΕΕ, μέχρι σήμερα δεν έχει διεξαγάγει μια σοβαρή μελέτη για τις παραβιάσεις δικαιωμάτων και τις απωθήσεις (των μεταναστών) στα σύνορα της ΕΕ”, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι “γι' αυτό το λόγο υπενθυμίζουμε στον  Επίτροπο Σχοινά ότι πρέπει να ερευνηθεί πρωτίστως η δολοφονία του Πακιστανού Μουχάμεντ Γκιουλζάρ την οποία διέπραξαν οι ελληνικές αρχές, τα γεγονότα απώθησης που συνεχίζονται ενώπιον των πρακτόρων της ΕΕ στη θάλασσα του Αιγαίου και τον Έβρο, η μη αποδοχή ακόμη των αιτήσεων ασύλου των μεταναστών, οι εθνικές πρακτικές που αντιβαίνουν τις διεθνείς συμφωνίας και οδηγίες της ΕΕ για το άσυλο, καθώς και η βία κατά των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, η Τουρκία δεν είναι ο συνοριοφύλακας της ΕΕ ή το στρατόπεδο προσφύγων της, ούτε και θα γίνει. “Η χώρα μας η οποία υποφέρει από το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης ζητά απλώς τον δίκαιο διαμοιρασμό του βάρους και της ευθύνης. "Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ η οποία αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο σημαίνει άρνηση των ιδρυτικών συμφωνιών της ΕΕ. Στην πραγματικότητα, το να βλέπει κανείς την Ελλάδα ως εξωτερικό σύνορο της ΕΕ, σημαίνει ότι απέχει κατά πολύ από τις ιστορικές και γεωγραφικές πραγματικότητες”, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΚΥΠΕ

Home