Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα λέει ψέματα και όχι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα λέει ψέματα και όχι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

“Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ζήτησε την άποψη και της Ελλάδας και είπε και η Ελλάδα ‘εντάξει’

Η Ελλάδα λέει ψέματα και όχι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεντμπεργκ υποστηρίζει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας πως ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ζήτησε την άποψη της Ελλάδας για έναρξη διαλόγου με την Τουρκία και απάντησε ‘εντάξει’.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού και στην τουρκική κρατική τηλεόραση ΤΡΤ, ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο. Όπως είπε υπήρξαν πρωτοβουλίες καλής πρόθεσης από την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον ύπατο αρμοστή της ΕΕ Μπορέλ. Αναφερόμενος στην τελευταία πρωτοβουλία του ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι φυσικό να υπάρξει μια τέτοια κίνηση καθώς Τουρκία και Ελλάδα είναι δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ζήτησε την άποψη της Τουρκίας για έναρξη διαλόγου με την Ελλάδα και η Άγκυρα απάντησε ότι ‘εμείς ειμαστε πάντοτε υπέρ του διαλόγου’. 

“Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ζήτησε την άποψη και της Ελλάδας και είπε και η Ελλάδα ‘εντάξει’. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ έκανε την δήλωση αφού πήρε το ‘εντάξει’. Αλλά -εμείς ωστόσο δεν εκπλαγήκαμε- δυστυχώς η Ελλάδα διέψευσε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ. Αλλά αυτός που είπε ψέματα δεν είναι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ. Αυτή που είπε ψέματα είναι η ίδια η Ελλάδα. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα για μια άλλη φορά έδειξε ότι δεν είναι υπέρ του διαλόγου. Αυτό το ζήσαμε και στο παρελθόν και γι αυτό δεν εκπλαγήκαμε”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός. 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι είναι η Γαλλία που υποκινεί την Ελλάδα και πως “η έγνοια της Γαλλίας είναι άλλη, διαφορετικά τι δουλειά έχει στην Μεσόγειο”. 

ΚΥΠΕ

Home