Τσίπρας: Ακραία συντηρητική, ανίκανη και ξεδιάντροπη η κυβέρνηση

Τσίπρας: Ακραία συντηρητική, ανίκανη και ξεδιάντροπη η κυβέρνηση

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ακραία συντηρητική, ακραία νεοφιλελεύθερη, ανίκανη και ξεδιάντροπη» σε ομιλία του στη Νίκαια

Πυρά κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Νίκαια το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η μεσαία τάξη δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει «τη μεγάλη κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας είχε διάλογο με μία κάτοικο της Νίκαιας, η οποία του είπε «εγώ είμαι η μεσαία τάξη», με εκείνον να της απαντά «εσύ είσαι η μεσαία τάξη; Χαίρομαι που σε γνωρίζω, σε έψαχνα τόσο καιρό».

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ακραία συντηρητική, ακραία νεοφιλελεύθερη, ανίκανη και ξεδιάντροπη», εξηγώντας γιατί χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους για τους κυβερνώντες.

Σε ό,τι αφορά τον «ακραίο νεοφιλελευθερισμό», καταλόγισε στην κυβέρνηση πως υιοθετεί τις επιθυμίες του ΣΕΒ.

Για τον χαρακτηρισμό «ακραίοι συντηρητικοί» είπε ότι ζούμε σε «περίοδο εξαιρετικά σκοτεινή», παραπέμποντας στα γεγονότα με τους κινηματογράφους, το κλαμπ στο Γκάζι, τα «επικοινωνιακά σόου στα Εξάρχεια», «τις εικόνες με τους φοιτητές, όχι τους μπαχαλάκηδες, περικυκλωμένους από δυνάμεις καταστολής», την «πρωτοφανή επίθεση σε συγγενείς παιδιών που είχαν προσαχθεί, στην αυλή της Ευελπίδων», όπως είπε.

Χαρακτήρισε, δε, «νεοδεξιό» αλλά και «αδέξιο» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καταλογίζοντάς του – επικαλούμενος δημοσίευμα – ότι με εντολή του η αστυνομία βάζει κοριούς σε οχήματα ανυποψίαστων πολιτών.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ανικανότητα» της ΝΔ εστιάζοντας στο προσφυγικό, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν είναι μόνο ακραία δεξιά αλλά και ακραία αδέξιοι».

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό «ξεδιάντροποι» τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αλλιώς αυτό που έγινε με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση με δικαιολογία το άρθρο για τις μολότοφ «ήθελε να περάσει συγκεκριμένα deals κάτω απ' το τραπέζι». Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε και τις επικρίσεις σε βάρος του για την παρουσία του στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σημειώνοντας «κόντεψαν να με φάνε», ενώ επεσήμανε ότι «θα είμαστε μέσα στους αγώνες, δίπλα στους νέους και τους εργαζομένους».

Καταλόγισε επιπλέον σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ότι δεν συμφωνούν με την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών επειδή «έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα συμμετοχικό και μαζικό.

Home