Τσίπρας: Σωστά κλείνουν τα σύνορα

Τσίπρας: Σωστά κλείνουν τα σύνορα

Τσίπρας: Σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία
«Yπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα»

Για τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο και την τουρκική προκλητικότητα μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο και την τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως σωστά έχουν κλείσει τα σύνορα από τη στιγμή που υπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς που, όπως τόνισε, έφερε την κατάσταση ως εδώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «είναι αστείο η ΝΔ να βγάζει ανακοινώσεις και να ψάχνει να με βρει. Πρωθυπουργός δεν είμαι πια εγώ, αλλά δυστυχώς είναι ο Μητσοτάκης. Το δύσκολο όταν είσαι κυβέρνηση είναι να διαχειρίζεσαι τα προβλήματα. Δεν κρυφτήκαμε βγάλαμε ανακοινώσεις από την πρώτη ημέρα».

Στη συνέχεια, μιλώντας για τους μετανάστες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «οι άνθρωποι που είναι στην πλειοψηφία τους δυστυχισμένοι, έρχονται στην Ελλάδα για να πάνε στην Ευρώπη. Η Μόρια ήταν αρνητική εξέλιξη καθώς χτίστηκε για 2.500 και πήγαν 5.600. Σήμερα που έχει 25.000 τι είναι; Δεν θέλω να αποποιηθώ των ευθυνών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε την κριτική για την τουρκική προκλητικότητα και προς την ΕΕ, υποστηρίζοντας πως: «σήμερα αντί η κυβέρνηση να πει στην ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία δεν έκανε τίποτα. Πριν λίγες μέρες η Καγκελάριος Μέρκελ ήταν στην Τουρκία και έπαιζε με τα "καθρεφτάκια". Αντί να ζητήσουμε αυστηρά τη συμμόρφωση της Τουρκίας, βλέπουμε να έρχονται στον Έβρο και να μας χτυπούν στην πλάτη».

Παράλληλα υπογράμμισε πως το 2015 είχαμε μηδενικές ροές στον Έβρο, ωστόσο υπήρξαν ροές στα νησιά.

«Το να στήνεις φιέστες με τους Ευρωπαίους δεν έχει νόημα και κάνεις ζημιά στην πολιτική που είχες μέχρι χθες. Και να τους απελάσεις που θα τους πας; Δεν μιλάς με τον Ερντογάν. Θα τους πάρει η Ευρώπη;».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών τονίζοντας πως έχουμε μια ακραία επιθετική κίνηση από πλευρά της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι είμαστε στα πρόθυρα εθνικής κρίσης.

«Δεν κάνει συμβούλιο; Ας με πάρει τηλέφωνο. Εγώ έκανα τρία συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Δείχνει αυτάρκεια; Αλαζονεία λέω εγώ. Και από πάνω μας κάνουν και πλακίτσα “πού είμαι την Καθαρά Δευτέρα;" Αυτό είναι ανευθυνότητα» κατέληξε.

Home