Τσίπρας:Eνδειξη αδυναμίας και απομόνωσης οι κινήσεις της Τουρκίας

Τσίπρας:Eνδειξη αδυναμίας και απομόνωσης οι κινήσεις της Τουρκίας

Ένδειξη της αδυναμίας και της απομόνωσής της στην περιοχή θεωρεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός τις κινήσεις της Τουρκίας

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι κινήσεις Ελλάδας και Κύπρου και οι συμμαχίες που έχουν χτιστεί τα τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει σε στρατηγικό αδιέξοδο την Άγκυρα.  «Η Τουρκία δεν έχει ισχυρές συμμαχίες. Βλέπει ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ένα διμερές ζήτημα οι διαφορές της με την Κύπρο, όπως και με την Ελλάδα. Η ΑΟΖ της Κύπρου είναι και ΑΟΖ της Ευρώπης, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πάντα υπαρκτό και για αυτό το λόγο η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και  σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. «Δεν αρκεί όμως αυτό, χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες τις οποίες η Ελλάδα έχει αναπτύξει. Το αποδεικνύει αυτό η αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά της Τουρκίας», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να βάλει δεύτερο γεωτρύπανο στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει σχέδιο αποτροπής. «Η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, για να συμπληρώσει ότι θα είναι ακόμη πιο ασφαλείς εάν σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων από την αντιπολίτευση.

Home