Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αλλάζει Υπουργείο η Υπηρεσία Θήρας - Περιμένουν το κονδύλι

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 09.05.2023

Αλλάζει Υπουργείο η Υπηρεσία Θήρας - Περιμένουν το κονδύλι

Πάει στο Υπ. Γεωργίας κάτω από το Τμήμα Περιβάλλοντος

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Αλλάζει «χέρια» η Υπηρεσία Θήρας. Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη οδηγεί  στη σύσταση Διεύθυνσης Περιβάλλοντος όπου θα ενταχθεί η Υπηρεσία Θήρας. Επί της ουσίας με αυτό τον τρόπο. η Υπηρεσία μετακινείται σε αλλο Υπουργείο, αφού μεχρι σήμερα αποτελεί Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ με την τροποποίηση  θα αποτελεί τμήμα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Άρχισαν οι συνεντεύξεις

Συμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας Ανδρέα Γρηγορίου, άρχισαν ήδη οι συνεντεύξεις για το διορισμό του γενικού διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Όπως εξήγησε ο κ. Γρηγορίου, η σύσταση της διεύθυνσης θα ενταχθεί σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2023 για να λειτουργήσει κανονικά εντός του έτους,

>>>>Διαβάστε επίσης: Σχολή Θηροφυλάκων: Το 2023 η πρώτη τάξη<<<<

«Δεν θα διασπαστεί η Υπηρεσία»

O κ. Γρηγορίου ανέφερε ότι «η Υπηρεσία Θήρας δεν πρόκειται να διασπαστεί και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος θα ενταχθεί ολόκληρο το οικοδόμημά της».

Ο λειτουργός του Ταμείου Θήρας Πέτρος Αναγιωτός μιλώντας στην Offsite News σχολίασε την ένταξη της Υπηρεσίας Θήρας στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος λέγοντας ότι «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αλλάξουμε Υπουργείο, αρκεί όμως να ενταχθεί ολόκληρη η Υπηρεσία και όχι κομμάτια της».

Το Ταμείο Θήρας ιδρύθηκε το 1990 με το Νόμο 158/90, αντικαθιστώντας την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, με σκοπό την προστασία, ανάπτυξη, έρευνα και ορθολογική διαχείριση των θηραμάτων και των άλλων ειδών της κυπριακής πανίδας αλλά και προς εξύψωση του αθλήματος του κυνηγίου.

Home