Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟΣ)

Η πυρκαγιά στη Λεμεσό είναι σε σχετική ύφεση και επί του παρόντος διαχειρίσιμη αναφέρει η νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική. 

Υπάρχει σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των ανέμων που προβλέπονται και για αύριο. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι παραταγμένες περιμετρικά και θα  επιχειρούν ολονύκτια για ασφάλιση της.

Κατέκαυσε περίπου ως πρώτη εκτίμηση έκταση έξι τετραγωνικών χιλιομέτρων. Δεν αποδεσμεύεται καμιά δύναμη.

Προφυλάχθηκαν κατά την εξέλιξη η βιομηχανική περιοχή Αγίου Σιλά, μεμονωμένες κατοικίες και αρκετά υποστατικά. Πιθανές ζημιές οι οποίες μπορεί να προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε υποστατικά ή γεωργικές καλλιέργειες θα καταγραφούν μετά την πλήρη κατάσβεση από τα αρμόδια Κρατικά τμήματα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε στη Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Σίλα, η οποία εξερράγη το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή κοντά σε εργοστάσια. Η φωτιά κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυρόσβεσης. Η Βιομηχανική Περιοχή έχει εκκενωθεί αν και οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προστάτεψαν εργοστάσια και υποστατικά. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, για κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται 24 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Αμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης, των Βρετανικών Βάσεων και ιδιωτών. Παράλληλα, για βοήθεια στην κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ελικόπτερο από την Αστυνομία, καθώς και δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων.

Σε αναρτήσεις του στην πλατφόρμα «Χ» ο κ. Κεττής αναφέρει επίσης ότι έχει γίνει ανάκληση προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται για συντονισμό και ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος Δ.Κατσίφλης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν, επίσης, όχημα με ομάδες από τα οργανωμένα εθελοντικά σύνολα ΚΙΤΑΣ και SOS. Επίσης, προωθητές γαιών και εκσκαφής εργάζονται για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Παράλληλα, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Η Βιομηχανική Περιοχή έχει εκκενωθεί, καθώς αρκετές ήταν οι φορές που οι φλόγες απείλησαν άμεσα εργοστάσια. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων προστάτεψαν εργοστάσια, σπίτια και υποστατικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κτηνοτροφικά υποστατικά έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο, μέλημα των ομάδων πυρόσβεσης είναι όπως τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά, μέτωπα της οποίας, λόγω των σφοδρών ανέμων, κατευθύνονται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας. 

Στο μέρος του επεισοδίου βρίσκεται για συντονισμό και ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος Δ.Κατσίφλης.

 


ΚΥΠΕ