Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Coca-Cola: Πώς στοχεύει να εξοικονομήσει 3 εκ. λίτρα νερού - Το project στην Αγλαντζιά

Offsite Team -
01.06.2023

Coca-Cola: Πώς στοχεύει να εξοικονομήσει 3 εκ. λίτρα νερού - Το project στην Αγλαντζιά

Το «Zero Drop – Αποστολή Νερό» υλοποιείται με την αποκλειστική χρηματοδότηση του The Coca-Cola Foundation

Το «Zero Drop – Αποστολή Νερό», επέστρεψε ξανά, και στοχεύει να εξοικονομήσει 3.000.000 λίτρα νερού, με σκοπό την άρδευση δημόσιων χώρων πρασίνου στο Δήμο Αγλαντζιάς, μέσω της εφαρμογής τεχνικών επαναχρησιμοποίησης, καθώς και έξυπνων τεχνολογιών που επιτυγχάνουν αύξηση στην αποδοτικότητα του νερού. 

Το καινοτόμο πρόγραμμα της Coca-Cola και του Global Water Partnership – Mediterranean (GWP – Med), βασίζεται στην επιτυχή εφαρμογή του προηγούμενου 10ετούς προγράμματος προστασίας των υδάτινων πόρων στην Κύπρο και υλοποιείται με την αποκλειστική χρηματοδότηση του The Coca-Cola Foundation. Μια πρωτοβουλία,  που είναι σχεδιασμένη για να δώσει λύσεις στις επιπτώσεις που προκαλούν οι εκτεταμένες ανομβρίες και η μόνιμη κατάσταση λειψυδρίας στην περιοχή μας, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. 

1

Στη χώρα μας, η σημασία της εφαρμογής απτών πιλοτικών δράσεων για την εξοικονόμηση νερού, ειδικά στο πεδίο των μη συμβατικών υδατικών πόρων, όπως: η επαναχρησιμοποίηση νερού από κατάλληλα επεξεργασμένα λύματα, η ανακύκλωση του «γκρίζου» νερού και η συλλογή και αξιοποίηση του βρόχινου νερού, αποτελούν ουσιαστικά στοιχεία μιας αποτελεσματικής στρατηγικής για την υδατική ασφάλεια και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Στη δεκαετή πορεία του «Zero Drop – Αποστολή Νερό», έχουν επιτευχθεί αξιοσημείωτα αποτελέσματα, αφού 38 εκατομμύρια λίτρα νερού εξοικονομούνται ετησίως, επηρεάζοντας θετικά τη ζωή των κατοίκων της χώρας.

Η νέα δεξαμενή αποθήκευσης ανακυκλωμένου νερού, θα ποτίζει πλέον τόσο το εν λόγω πάρκο αλλά και πολλά από τα 60 πάρκα της Αγλαντζιάς με νερό

Την ίδια στιγμή, στο διάστημα αυτό, και στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Coca-Cola, για ευαισθητοποίηση και ενεργή εμπλοκή σε θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, έχουν επιμορφωθεί 280 εκπαιδευτικοί και 30 τεχνικοί,  ενώ έχουν ενημερωθεί 2.500 μαθητές. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν την ιδιαίτερη αξία του προγράμματος για την Κύπρο, καθώς αφενός συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας και αφετέρου προωθεί την καλλιέργεια περιβαλλοντικής κουλτούρας στις τοπικές κοινωνίες.

Οι προσπάθειες της Coca-Cola, για έμπρακτη συνεισφορά στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, που συνδέονται με την εξοικονόμηση των υδατικών πόρων, την υπεύθυνη παραγωγή, την κατανάλωση αλλά τη διασφάλιση της ασφαλούς επιστροφής του νερού στο περιβάλλον, μέσω δράσεων κοινωνικής παρέμβασης, συνεχίζονται .

Στα πρόσφατα εγκαίνια του νέου έργου στο πάρκο στολίδι της Αγλαντζιάς, Σπύρος Κυπριανού στην Αγλαντζιά χαιρέτησε αυτή τη συνεργασία πρώτος Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερη χαρά για τον Δήμο του να συνεχίζει την πολύτιμη κληρονομιά του προγράμματος σηματοδοτώντας και τα δεκάχρονα του, διευκρινίζοντας πως η νέα δεξαμενή αποθήκευσης ανακυκλωμένου νερού, θα ποτίζει πλέον τόσο το εν λόγω πάρκο αλλά και πολλά από τα 60 πάρκα της Αγλαντζιάς με νερό, που δεν θα αντλείται πλέον από τον περιορισμένο υδροφόρο ορίζοντα.

11
Από αριστερά προς δεξιά: Ευάγγελος Μόσχος, Sales Director, Coca-Cola HBC Κύπρου / Καθηγητής Μιχάλης Σκούλλος, Πρόεδρος της Global Water Partnership Mediterennean / Ανδρέας Κωνσταντίνου, Δήμαρχος Αγλαντζιάς / Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικών Υποθέσεων και Βιώσιμης Ανάπτυξης
1
Ευάγγελος Μόσχος, Sales Director, Coca-Cola HBC Κύπρου
2
Ανδρέας Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
3
Μαρία Παναγιώτου, Επίτροπος Περιβάλλοντος
Home