Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επενδύουμε στον πλανήτη μας-Καθαρισμός παραλίας στο Ζύγι!

Offsite Team
- 22.04.2023

Επενδύουμε στον πλανήτη μας-Καθαρισμός παραλίας στο Ζύγι!

Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2023

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας, ΑΚΤΗ, σε συνεργασία με την CYMEPA και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου και με τη συμμετοχή μαθητών και δασκάλων από το Δημοτικό Σχολείο Ζυγίου, εθελοντών της οργάνωσης WISTA Cyprus (Γυναίκες τη Ναυτιλία) και της εταιρείας P&O , διοργάνωσαν καθαρισμό παραλίας για τον εορτασμό της Ημέρας της Γης 2023 στην παραλία πέριξ του λιμανιού στο Ζύγι. Με φετινό σύνθημα «Επενδύστε στον πλανήτη μας», οι 36 εθελοντές μάζεψαν σε μισή ώρα 106 κιλά σκουπίδια. Ακολούθησε κατηγοριοποίηση, εφαρμόζοντας το διεθνές πρωτόκολλο του Ocean Conservancy. Περίπου το 75% ήταν πλαστικά μιας χρήσης, κυρίως συσκευασίες έτοιμου φαγητού και πλαστικά μπουκάλια, περίπου 10% ήταν οικοδομικά υλικά, υπήρχαν και δίχτυα. Ανάμεσα στους βράχους του κυματοθραύστη, εκεί στον πεζόδρομο στο λιμανάκι, βρέθηκαν σακουλάκια με ποντικοφάρμακο.

AKTH2

Η Ημέρα της Γης (Earth Day) είναι μια ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται με στόχο την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος. Οργανώθηκε για πρώτη φορά στις 22 Απριλίου 1970 και σήμερα αποτελεί μια παγκόσμια εκδήλωση που έχει κινητοποιήσει 1 δισεκατομμύριο άτομα. Κάθε χρόνο ορίζεται και ένα νέο θέμα. Το θέμα φέτος είναι «Επενδύστε στον πλανήτη μας».

AKTH

Όλοι οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη για την προστασία της Γης και να αναλάβουμε την ευθύνη για τον πλανήτη μας με όποιον τρόπο μπορούμε! Ο καθαρισμός της παραλίας  στο Ζύγι υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας #TeamSeas του διεθνούς οργανισμού Ocean Conservancy, εθνικό σημείο του οποίου είναι η το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ.

 

 

Home