Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιχορηγημένες διακοπές χαμηλοσυνταξιούχων: Ανοίγουν την Τρίτη 6 Ιουνίου οι αιτήσεις

Offsite Team -
02.06.2023

Επιχορηγημένες διακοπές χαμηλοσυνταξιούχων: Ανοίγουν την Τρίτη 6 Ιουνίου οι αιτήσεις

Οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες

Σε συνέχεια ανακοίνωσης, ημερομηνίας 26 Μαΐου 2023, αναφορικά με την υλοποίηση του υπό αναφορά Σχεδίου, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι οι δηλώσεις για συμμετοχή στο Σχέδιο μπορούν να υποβάλλονται από την Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023, δεόντως συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες,

  • στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή
  • με τηλεομοιότυπο στον αριθμό 24841045

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 24841061

Η φυσική παρουσία στα γραφεία του ταξιδιωτικού γραφείου δεν είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι οι δηλώσεις συμμετοχής δύνανται να υποβάλλονται μέσω φαξ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως περιγράφεται πιο πάνω.

Τα έντυπα δήλωσης για συμμετοχή στο Σχέδιο θα διατίθενται από την Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023, σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και τα Κέντρα του Πολίτη (ΚΕΠΟ) των Κυπριακών Ταχυδρομείων και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων www.mlsi.gov.cy.

Επισημαίνεται ότι, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει συμβληθεί με το ταξιδιωτικό γραφείο ORTHODOXOU TRAVEL για την υλοποίηση του σχεδίου, με βάση τη Νομοθεσία περί της Ρύθμισης των Διαδικασιών Σύναψης Δημόσιων Συμβάσεων και για Συναφή Θέματα, καθώς και με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 2016/679.

Υπενθυμίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας αναφορικά με τη συμμετοχή στο Σχέδιο και την επιλογή ξενοδοχείου προτίμησης. To Σχέδιο εφαρμόζεται μέχρι την εξάντληση του σχετικού διαθέσιμου ποσού.

Το Σχέδιο θα λειτουργήσει για την περίοδο από 16/6/2023 μέχρι 31/7/2023 και από 1/9/2023 μέχρι 31/10/2023 ή μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού κονδυλίου βάσει του οποίου θα επιχορηγείται πλήρως 4ήμερη διαμονή (3 νύχτες), από Παρασκευή ως Δευτέρα και από Τρίτη έως Παρασκευή, με πλήρη διατροφή, για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, για διακοπές σε θέρετρα των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τιλλιρίας.

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί:

(1)       δικαιούχοι του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή),

(2)       χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,

(3)       συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις και,

(4)       συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €20.000 για οικογένειες

            καθώς και σε εξαρτώμενά τους πρόσωπα, όπως αυτά καθορίζονται στο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Home