€2,5 εκατ. για ανάπλαση του κάμπινγκ στην Πόλη Χρυσοχούς - Ψάχνει επενδυτή ο Δήμος

Τον σχεδιασμό του για ολική ανάπλαση του κατασκηνωτικού χώρου στην Πόλη Χρυσοχούς προχωρά ο Δήμος. 

Ως γνωστό από τον περασμένο Νοέμβριο και μετά από πολύχρονες διαδικασίες και συζητήσεις με τον ιδιώτη που διαχειριζόταν το χώρο,  το κάμπινγκ ανήκει πλέον στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια. 

Το πλάνο του Δήμου είναι να προχωρήσει σε ανάπλαση του χώρου. Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός εδώ και αρκετά χρόνια. Τα σχέδια επικαιροποιήθηκαν πρόσφατα και κοστολογούνται γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ. 

Το ολικό λίφτινγκ στον χώρο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανέγερση εστιατορίου στην παραλία, νέους χώρους υγιεινής σε τρία σημεία, άλλες υπηρεσίες αλλά και κατασκευή δρόμων. Τα σχέδια έχουν ήδη εγκριθεί από το Τμήμα Περιβάλλοντος και άλλες αρμόδιες αρχές του κράτους. 

Μιλώντας στην OffsiteNews o Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφόρου, σημείωσε ότι η αποφαση του ΔΣ του Δήμου είναι να ανατεθούν τα έργα για ανάπλαση του χώρου αλλά και η διαχείριση του κατασκηνωτικού χώρου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε στρατηγικό επενδυτή.  Ο Δήμος θα ενοικιάζει ουσιαστικά το χώρο στους επενδυτές. 

Την Τετάρτη 24 Απριλίου, ο Δήμος θα παρουσιάσει σε ενδιαφερόμενους επενδυτές τον σχεδιασμό, τα χρονοδιαγράμματα και το πλαίσιο προσφοροδότησης του έργου. 

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαχριστοφόρου, τα σχέδια είναι ήδη έτοιμα και υπάρχουν όλες οι σχετικές άδειες. 

Μόνο μικρές αλλαγές

«Αν υπάρχουν κάποιες εισηγήσεις για μικροαλλαγές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και μπορούν να υλοποιηθούν θα τις αξιολογήσουμε και αναλόγως θα ενταχθούν στους όρους των προσφορών. Δεν μπορούν όμως να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να γίνουν αλλαγές στα αντίσκηνα και τα τροχόσπιτα, στη χωροθέτηση τους κτλ. Δεν μπορούν για παράδειγμα να γίνουν αλλαγές στους δρόμους ή τους χώρους υγιεινής. Οποιαδήποτε αλλαγή γίνει θα πρέπει να τύχει έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για να μπορέσει να ενταχθεί στους όρους της προσφοράς». 

Όπως ανέφερε ο κ.Παπαχριστοφόρου, στόχος είναι μέχρι τον Μάιο να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για να βρεθεί επενδυτής για το έργο. Υπογράμμισε ότι αν τρέξει γρήγορα οι διαδικασίες, είναι δυνατό ο χώρος να ανοίξει κανονικά το καλοκαίρι του 2025. 

Για φέτος ο χώρος θα παραμείνει κλειστός και θα είναι υπό επιτήρηση από τον Δήμο για να μην μπορέσουν να κατασκηνωσουν πολίτες για λόγους ασφαλείας. 

Σωτήρης Νικηφόρου