Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιδού το ερωτηματολόγιο για Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού: Κλείσιμο ή αναβάθμιση;

Offsite Team -
26.05.2023

Ιδού το ερωτηματολόγιο για Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού: Κλείσιμο ή αναβάθμιση;

Αρχίζει η Δημόσια Διαβούλευση για το μέλλον του Ζωολογικού κήπου της Λεμεσού - Οι Λεμεσιανοί αποφασίζουν

Την έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης για το μέλλον του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού, ανακοινώνουν ο Δήμος Λεμεσού και το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.  Η Δημόσια Διαβούλευση θα είναι τόσο ηλεκτρονική όσο και διά ζώσης.

>>> Διαβάστε σχετικά: Οι Λεμεσιανοί αποφασίζουν για τον Ζωολογικό Κήπο - Έντονες φωνές για να κλείσει

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Λεμεσού, σκοπός της δημόσιας Διαβούλευσης είναι να καταγράψει τις απόψεις των πολιτών και των εκπροσώπων φορέων για το μέλλον του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού. «Η άποψη των πολιτών είναι σημαντική για εμάς. Η Δημόσια Διαβούλευση αυτή διενεργείται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) για λογαριασμό του Δήμου Λεμεσού. Παρακαλούμε όπως κάθε πολίτης ή εκπρόσωπος φορέα απαντήσει μόνο μια φορά το ερωτηματολόγιο. Μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο https://kykpee.org/limassolzoo» αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην Δημόσια Διαβούλευση τίθενται ενώπιον των πολιτών δύο εναλλακτικές επιλογές:

Η πρώτη εναλλακτική επιλογή είναι το Κλείσιμο του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού και επέκταση του Δημόσιου Κήπου στον χώρο αυτό.

Η δεύτερη εναλλακτική επιλογή είναι η σημαντική αναβάθμιση του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού ώστε να καταστεί ένας αυτόνομος και αποτελεσματικός οργανισμός που θα δραστηριοποιείται και ως εκπαιδευτικό ή/και ερευνητικό ίδρυμα/κέντρο το οποίο να πληροί όλα τα πρότυπα ποιότητας και καλές πρακτικές ευημερίας των ζώων με έμφαση στη διατήρηση των Ζωικών Γενετικών Πόρων (ειδών) της Κύπρου ("άγριων" και αγροτικών).

>>> Δείτε και απαντήστε το ερωτηματολόγιο ΕΔΩ

Στην ηλεκτρονική Δημόσια Διαβούλευση ζητείται επίσης από τους πολίτες και από τους εκπροσώπους φορέων να βοηθήσουν ώστε να διαμορφωθεί το μέλλον του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού υποβάλλοντας τις απόψεις και εισηγήσεις τους. Η ηλεκτρονική Δημόσια Διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τέλος Ιουλίου. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2023 θα ακολουθήσει και δια ζώσης δημόσια διαβούλευση με τους σχετικούς φορείς.

ΚΥΠΕ

Home