Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιωάννου: Σκέφτεται να ξηλώσει το «συρματόπλεγμα Νουρή»

Του Στέλιου Στυλιανού
- 23.03.2023

Ιωάννου: Σκέφτεται να ξηλώσει το «συρματόπλεγμα Νουρή»

Επαναξιολογεί το συρματόπλεγμα στην Πράσινη γραμμή και δεν προχωρά σε επέκταση του

Σε επαναξιολόγηση του μέτρου τοποθέτησης συρματοπλέγματος στην Πράσινη Γραμμή από τον Αστρομερίτη μέχρι και το Ακάκι από την προηγούμενη Κυβέρνηση επί υπουργίας Νίκου Νουρή για την ανακοπή μεταναστευτικών ροών προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις Βουλευτών στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση του μέτρου και ακολούθως θα παρθούν αποφάσεις ωστόσο σημείωσε ότι σίγουρα το συρματόπλεγμα δεν θα επεκταθεί. 

Βουλευτές της επιτροπής ανέφεραν στον υπουργό Εσωτερικών ότι θα πρέπει να δει άμεσα το όλο ζήτημα καθώς όπως σημείωσαν υπάρχει καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατοίκων της περιοχής. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν υπήρξαν αντιδράσεις των κατοίκων για την πολιτική αυτή της προηγούμενης Κυβέρνησης. 

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης σε δημοσιογράφους και κληθείς να απαντήσει εάν προτίθεται να ξηλώσει ή να επεκτείνει το συρματόπλεγμα στην πράσινη γραμμή ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Δεν είναι αφετηρία για εμάς τα συρματοπλέγματα. Πρέπει να αξιολογήσουμε το μέτρο αυτό αλλά σίγουρα δεν θα προχωρήσουμε με επέκταση του. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε και την πρακτική εφαρμογή αυτού του μέτρου για να πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις»

Home