Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέος αυτοκινητόδρομος Πάφου-Πόλης: Τα νεότερα για Α' και Β' Φάση

Offsite Team -
27.03.2023

Νέος αυτοκινητόδρομος Πάφου-Πόλης: Τα νεότερα για Α' και Β' Φάση

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς αναμένει ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών για τα χρονοδιαγράμματα τροχοδρόμησης των διαδικασιών για την δεύτερη φάση του έργου του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να ολοκληρωθεί και να φτάσει μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς, λέει ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως αυτή την περίοδο γίνεται επικαιροποίηση της Περιβαλλοντικής Μελέτης για την δεύτερη φάση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Λεμεσού.

Όσον αφορά την πρώτη φάση, είπε ότι οι εργασίες έχουν αρχίσει και περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, ενός κυκλικού κόμβου στην Τσάδα και ενός στο σημείο τερματισμού μετά το Στρουμπί.

Προνοείται, επίσης, η κατασκευή δύο σηράγγων μήκους 720μ. και 290μ. έκαστη, πέντε κοιλαδογεφύρων συνολικού μήκους 1.500μ., δύο υπέργειων διαβάσεων και εννέα υπόγειων διαβάσεων, συνέχισε.

XAR1

Τέλος ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς σημείωσε πως λόγω της ανωφέρειας του δρόμου, θα κατασκευαστούν πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας σε μεγάλο μήκος (περίπου 12 χλμ). Στο σύνολό του, ο αυτοκινητόδρομος θα είναι μήκους 31 χλμ και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, είπε.

Εξάλλου, σε σχέση με το θέμα της επέκτασης του λιμανιού του Λατσιού ο κ. Παπαχριστοφή σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση από την Αρχή Λιμένων των υποβληθέντων οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για την παροχή Υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για τα σχέδια και την επίβλεψη του έργου. XAR2

Ενδεικτικά σημείωσε πως το 2024 αναμένεται να αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα και η λειτουργία αναμένεται το 2026. Πρόσθεσε πως το έργο είναι κόστους 45 εκατομμυρίων, θα τριπλασιαστεί η χωρητικότητά του και το μέγεθος της λιμενολεκάνης και θα δημιουργηθούν 350 νέες θέσεις ελλιμενισμού νέων προτύπων.

ΚΥΠΕ

Home