Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νουρής: Οξύμωρο να μου καταλογίζουν κακοδιαχείριση στις Τ/κ περιουσίες

Offsite Team
- 21.03.2023

Νουρής: Οξύμωρο να μου καταλογίζουν κακοδιαχείριση στις Τ/κ περιουσίες

Απάντησε στον βουλευτή του ΑΚΕΛ Ν. Κέττηρο

Oξύμωρο θεωρεί ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ότι κάποιοι  προσπαθούν να μου καταλογίσουν κακοδιαχείριση στο θέμα των τουρκοκυπριακών Υπηρεσιών όταν ο ίδιος ζήτησε τον έλεγχο από τον Γενικό Εισαγγελέα και κατ΄επέκταση από την Αστυνομία.  

Σε γραπτή δήλωσή του απάντησε στο βουλευτή του ΑΚΕΛ και πρόεδρο της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής Νίκο Κέττηρο ότι ο  πρώην ΥΠΕΣ «προίκισε» οργανισμούς με Τ/Κ γη χωρίς να ακολουθηθούν οι νενομισμένες διαδικασίες.

Ο κ. Νουρής ανέφερε ότι «στο διάστημα αυτό παραχωρήθηκαν στα προσφυγικά Σωματεία ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, στο Κέντρο Μελετών Γρηγόρης Αυξεντίου, στην Λέσχη Αγάπης Λαού Λύσης και στον ΑΣΙΛ Λύσης, Τ/Κ τεμάχια ανοικτών χώρων για να χρησιμοποιηθούν είτε σαν χώροι στάθμευσης, είτε σαν αίθουσα διαλέξεων, είτε σαν βοηθητικές χρήσεις γηπέδου αθλοπαιδιών. 

Όλα τα παραχωρηθέντα τεμάχια γης στα προσφυγικά μας σωματεία, αφορούν ανοικτούς χώρους στον αστικό ιστό των πόλεων Λευκωσίας και Λάρνακας και οι οποίοι λόγω της περιοριστικής πολιτικής που ισχύει για τις Τ/Κ περιουσίες, δεν μπορούσαν να παραχωρηθούν για επαγγελματική ή γεωργική χρήση»

Ο κ. Νουρής δήλωσε ότι «.υπενθυμίζω επίσης ότι οι εκμισθώσεις αυτές έγιναν προς όφελος προσφυγικών σωματείων, που δεν αποτελούν κερδοσκοπικούς οργανισμούς και στις περιπτώσεις αυτές δεν εφαρμόζονται τα κριτήρια δημοσίευσης που ισχύουν για φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Επειδή το δημοσίευμα αφήνει υπονοούμενα για κακοδιαχείριση, θέλω να υπενθυμίσω ότι είναι αυτός ο Υπουργός που τον Ιούνιο του 2022 ετοίμασε και πρόωθησε στην Νομική Υπηρεσία τρία Νομοσχέδια για τον εξορθολογισμό της διαχείρισης των Τ/Κ». 

>>>>Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΣ/Πρόσφυγες: €300.000 για πολυκατοικίες 9 διαμερίσματων - Πληρωμένη μελέτη & ενοίκιο>>>>

Ο κ. Νουρής είπε ότι «πρόσθετα είναι αυτός ο ίδιος Υπουργός που τον Σεπτέμβρη του 2022 όρισε ερευνώσα λειτουργό για να ερευνήσει ενδεχόμενη κακοδιαχείριση εκ μέρους δημόσιων λειτουργών για τις Τ/Κ περιουσίες, ενώ με την παράδοση του πορίσματος δόθηκε γραπτή οδηγία για αναστολή όλων των συνεδριάσεων των Επαρχιακών επιτροπών που διαχειρίζονταν Τ/Κ περιουσίες. Το δε πόρισμα της ερευνώσας λειτουργού που αφορά πολυετή περίοδο που εκτείνεται πολύ πριν το 2010, στάληκε από εμένα προσωπικά στον Γενικό Εισαγγελέα για να ελεγχθεί η διάπραξη τυχόν ποινικών αδικημάτων». 

 

Home