Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οχήματα με ρύπους στις πόλεις - Έγινε η πρώτη ενημέρωση και έπεται συνέχεια

Offsite Team -
23.03.2023

Οχήματα με ρύπους στις πόλεις - Έγινε η πρώτη ενημέρωση και έπεται συνέχεια

Όλες οι πλευρές τοποθετήθηκαν

Δεν μπήκαν στην ουσία του νομοσχεδίου  όπου μέσω  θεσμικού πλαισίου  θα μπαίνει απαγορευτικό στην κυκλοφορία οχημάτων που εκπέμπουν υψηλούς ρύπους και δεν θα μπαίνουν στα κέντρα των πόλεων. 

Όλες οι πλευρές τοποθετήθηκαν σε μια πρώτη συζήτηση και σε μεταγενέστερο στάδιο η Επιτροπή θα επαναορίσει συνεδρία.

Το θέμα θα μπορεί να διευθετηθεί με τον εξής τρόπο. Οχήματα τα οποία εκπέμπουν ρύπους και ως επί το πλείστον είναι παλαιάς κατασκευής δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν σε κάποιους δρόμους και για κάποιες ώρες. Ίσως το πλαίσιο να καλύπτει μόνιμη απαγόρευση για κάποιες περιοχές.

>>>>Διαβάστε επίσης: Οχήματα με υψηλούς ρύπους δεν θα κοντεύουν στα κέντρα των πόλεων<<<<

Η προώθηση του πιο πάνω νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αποτελεί μια μεταρρύθμιση που έχει ως στόχο τη δημιουργία της απαραίτητης νομικής βάσης, ώστε να μπορούν να καθορίζονται μέτρα που σχετίζονται με το οδικό δίκτυο και την κυκλοφορία οχημάτων, με κριτήριο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των οδικών μεταφορών. Σημειώνεται ότι οι οδικές μεταφορές στην Κύπρο είναι υπεύθυνες για το 50% περίπου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (κυρίως CO2) σε σχέση με τις δραστηριότητες που δεν εντάσσονται στο Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (γνωστό ως «ETS»). Αυτό μεταφράζεται σε περίπου δύο εκατομμύρια τόνους ανά έτος.

 

Home