Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Offsite Team
- 07.05.2023

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Η κίτρινη προειδοποίηση ισχύει από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00

Έντονες βροχοπτώσεις και μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι, αναμένεται να πλήξουν περιοχές της Κύπρου σήμερα Κυριακή, βάσει νέας κίτρινης προειδοποίησης που εξέδωσε χθες το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η κίτρινη προειδοποίηση ισχύει από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00. Κατά την περίοδο αυτή, αναμένονται μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι και θα επηρεάσουν κυρίως περιοχές του εσωτερικού.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα, αναφέρει το Τμήμα

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά, στο εσωτερικό αλλά και σε βόρειες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα, αναμένεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, τοπικά στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι, 4 μποφόρ. Σε καταιγίδα ωστόσο, οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με ισχυρότερες ριπές. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

Το βράδυ, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού. Κατά τις αυγινές ώρες, σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και στα ανατολικά, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Home