Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης συζήτησε η Επιτροπή Νομικών

Offsite Team
- 07.06.2023

Τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης συζήτησε η Επιτροπή Νομικών

Μελέτησε την Τετάρτη η Επιτροπή Νομικών της Βουλής

Το πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό πολιτικών και πολιτικών δράσεων, όπως επίσης και της ετοιμασίας νομοσχεδίων και κανονισμών, διαμόρφωσης στρατηγικών και προγραμμάτων, είχε την ευκαιρία να μελετήσει την Τετάρτη η Επιτροπή Νομικών της Βουλής, όπως είπε σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνεδρίας η αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής, Φωτεινή Τσιρίδου.

Στα πλαίσια αυτά, συνέχισε η κα. Τσιρίδου, κάλεσαν το Υπουργείο Οικονομικών να κάνει την παρουσίαση της πλατφόρμας «η-Διαβούλευση», που στόχο έχει τη δημιουργία καναλιών επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ του ιδιωτικού τομέα, των ενδιαφερομένων μερών με τους δημόσιους φορείς κατά τη διαδικασία της διαμόρφωσης νομοθεσίας μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, στη βάση πάντα των αρχών της διαφάνειας και της προσβασιμότητας.

«Είναι κάτι που βοηθά την εμπλοκή των πολιτών στην ετοιμασία νομοθεσίας και στρατηγικών . Είναι μια «η-Διαβούλευση» που βλέπει όλες τις διαβουλεύσεις που σχετίζονται με όλα αυτά που ετοιμάζει η εκτελεστική εξουσία, σε μια πιο απλοποιημένη μορφή και μειώνει βεβαίως το χρόνο που χρειάζεται για να ετοιμαστούν όλα αυτά. Είναι κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε», κατέληξε.

KΥΠΕ

Home