Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΕΣ:Αύξηση επιδότησης ενοικίου για πρόσφυγες από Μέριμνα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 21.03.2023

ΥΠΕΣ:Αύξηση επιδότησης ενοικίου για πρόσφυγες από Μέριμνα

O Κωνσταντίνος Ιωάννου θα αναλύσει την προσφυγική πολιτική της Κυβέρνησης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η προσφυγική πολιτική της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη αναπτύσσεται σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής από τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου. 

Η Οffsite News πληροφορείται ότι ο Υπουργός ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την 1η Μαρτίου 2023 θα αναφερθεί σε 3 κεφαλαιώδη ζητήματα:

Πρώτο: Tην αναθεώρηση κριτηρίων της Υπηρεσίας Μέριμνας για εκτοπισθέντες. Μεταξύ αυτών θα αναλυθεί η επιδότηση ενοικίου και ο καταρτισμός κατάλληλων κριτηρίων και αύξησης του ύψους της επιδότησης

Δεύτερο: Ο Υπουργός θα αναλύσει τα σχέδια συντήρησης και επιδιορθώσεων σε Κυβερνητικούς Οικισμούς. Ο κ. Ιωάννου θα τοποθετηθεί για την  αναδόμηση, επιδιόρθωση / ενίσχυση και ριζική βελτίωση των κτιρίων οκτώ Κυβερνητικών Οικισμών.  

>>>.Διαβάστε επίσης: Φορέας: Δίνει εξηγήσεις γιατί δεν έδωσε 25-30 εκ. σε πρόσφυγες<<<<

Παράλληλα, θα γίνει αποτίμηση της Στατικής Επάρκειας των υφισταμένων πολυκατοικιών στους Κυβερνητικούς Οικισμούς Στέγασης Εκτοπισθέντων και η εγκατάσταση Ανελκυστήρων σε υφιστάμενες πολυκατοικίες Οικισμών.

Ο κ. Ιωάννου θα τοποθετηθεί ειδικότερα για τις 43 πολυκατοικίες που έχουν σοβαρά στατικά και κατασκευαστικά προβλήματα. Ο ΥΠΕΣ θα αναφέρει ότι  στόχος είναι η διασφάλιση της  ασφάλειας όλων των ενοίκων των κατοικιών.

Με την έγκριση του Σχεδίου Χορηγιών από το Υπουργικό Συμβούλιο, οι κατοικίες κρίνονται ως επικίνδυνες. Θα  γίνουν προσωρινές διευθετήσεις για μεταστέγαση των ενοίκων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για άμεση έναρξη των αναγκαίων διαδικασιών και εργασιών επιδιόρθωσης ή και αναδόμησης των κτιρίων.

Τρίτο: Ο Υπουργός θα αναλύσει την πολιτική για τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών. Χαρακτηριστικά, ο κ. Ιωάννου θα μιλήσει  για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που διέπει: Tην διαχείριση Τ/κ Περιουσιών. Tον εξορθολογισμό της οικονομικής και επιχειρησιακής διαχείρισης των Τ/Κ περιουσιών. Τη διασφάλιση μέσω σχεδίου δράσης της διαφάνειας, ίσης μεταχείρισης και χρηστής διοίκησης, με στόχο τη δίκαιη και αμερόληπτη αντιμετώπιση όλων των εκτοπισθέντων.

O πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής Νίκος Κέττηρος ανέφερε ότι η Επιτροπή θα ζητήσει από τον Yπουργό Εσωτερικών να αναλύσει την προσφυγική πολιτική. Όπως είπε, «ειδικότερα θα ζητήσουμε για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος με τις 43 επικίνδυνες πολυκατοικίες. Παράλληλα, θα είμαστε έτοιμοι για να συζητήσουμε την στεγαστική πολιτική για τους πρόσφυγες».

 

Home