Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Ο πνεύμονας της οικονομίας το λιμάνι Λεμεσού

Offsite Team -
15.10.2021 - 17:43

Αβέρωφ: Ο πνεύμονας της οικονομίας το λιμάνι Λεμεσού

Επισκέφθηκε το λιμάνι Λεμεσού ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Σε μια χώρα νησί, όπως είναι η Κύπρος, το εμπορικό λιμάνι είναι και η καρδιά και ο πνεύμονας της οικονομίας, ανέφερε το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στους χώρους των τερματικών του λιμανιού και στη λιμενολεκάνη, δια θαλάσσης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Νεοφύτου και οι συνεργάτες του είχαν συνάντηση, αρχικά, με μέλη του ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου και ακολούθως με τις διευθύνσεις των διαχειριστών DP World Limassol, Eurogate και P&O.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως, «χωρίς λιμάνι δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία γιατί όλα εξαρτώνται από το εμπόριο και ως νησί, το 90-95% της τροφοδοσίας σε οποιοδήποτε επίπεδο, γίνεται μέσω των λιμανιών».

1

Άρα, υπέδειξε, το λιμάνι της Λεμεσού είναι η καρδιά και ο πνεύμονας της κυπριακής οικονομίας.

Ανέφερε δε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του περιοδεύουν σε ολόκληρη την Κύπρο, για να ακούσουν τα προβλήματα «και από ανθρώπους που τα ζουν στο πετσί τους, τις εισηγήσεις τους για τη λύση».

Λέγοντας ότι προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως «το θέμα είναι να είμαστε αποφασισμένοι να βρίσκουμε λύσεις, ακούγοντας και τους ειδικούς και αυτούς που καθημερινά απασχολούνται στους διάφορους τομείς».

Διαβεβαίωσε, τέλος ότι ο ΔΗΣΥ στηρίζει το έργο που επιτελείται στα λιμάνι μας «γιατί η σωστή λειτουργία των λιμανιών υποβοηθά και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου».

2

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Αντώνης Στυλιανού είπε πως η Αρχή «παραμένει στοχοπροσηλωμένη στον νέο της αναβαθμισμένο ρόλο που αφορά την εποπτεία και τη ρύθμιση των λιμενικών δραστηριοτήτων, πέραν της επιχειρησιακής δραστηριότητας, την οποίαν μέχρι σήμερα κατέχει και προωθεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ολομέλεια: Αποδέχθηκε τις αναπομπές του ΠτΔ για τρεις νόμους

Offsite Team -
30.06.2022 - 21:05

Ολομέλεια: Αποδέχθηκε τις αναπομπές του ΠτΔ για τρεις νόμους

Ολομέλεια: Αποδέχθηκε τις αναπομπές του ΠτΔ για τρεις νόμους

Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο για τον «περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Τροποποιητικό) Νόμο του 2022» και τους κανονισμούς «περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Περιορισμός των Εκπομπών Ορισμένων Ρύπων στην Ατμόσφαιρα από Μεσαίου Μεγέθους Εγκαταστάσεις Καύσης) (Τροποποιητικούς) Κανονισμούς του 2022», ενώ παράλληλα αποδέχθηκε τις τρεις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας Σκοπός του νόμου είναι η τροποποίηση ...

Home