ΑΚΕΛ: «Η Κυβέρνηση αφήνει πρόσφυγες ξεκράμαστους»

ΑΚΕΛ: «Η Κυβέρνηση αφήνει πρόσφυγες ξεκράμαστους»

Eπίθεση με αφορμή τα στεγαστικά δάνεια

Για θυματοποίηση διπλά εκατοντάδων δικαιούχων προσφύγων κατηγορεί το ΑΚΕΛ την Κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγεί στους δικαιούχους βοήθειας από στεγαστικά προσφυγικά σχέδια, επιστολή με την οποία θα τους υπόσχεται ότι θα πληρωθούν στο μέλλον.  Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ «όπως κι αν το ονομάζει η κυβέρνηση, αυτό ισοδυναμεί με παγοποίηση των στεγαστικών σχεδίων. 

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Σύμφωνα με την βουλευτή του ΑΚΕΛ, πρόεδρο της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, «αυτός ο κόσμος έχει ήδη μπει σε δάνειο και σε έξοδα για το σπίτι τους υπολογίζοντας στη βοήθεια από το κράτος και τώρα θα βρεθεί απολύτως ξεκρέμαστος».

Συνεχίζοντας η κα Κυκουμά ανέφερε «Τι θα κάνουν αυτοί οι πολίτες; Θα δίνουν την επιστολή του κ. Νουρή στις τράπεζες για να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους; Θα πληρώνουν ενοίκια και έξοδα σε εργολάβους με τις δεσμεύσεις που δίνουν από τηλεοράσεως οι κυβερνώντες; Τι θα κάνουν όσοι θα βρεθούν στην κατάσταση να πληρώνουν και ενοίκιο για το σπίτι που ζουν τώρα και δόσεις δανείων για σπίτι στο οποίο δεν θα μπορούν να μπουν»; 

Όπως τόνισε: «Η ουσία είναι μία. Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ κτυπά τα προσφυγικά στεγαστικά σχέδια, τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν στις σημερινές συνθήκες να συμβάλουν και στην επανεκκίνηση του κατασκευαστικού τομέα και της οικονομικής δραστηριότητας. Υπενθυμίζουμε ότι από το 2014 μέχρι το 2018 η κυβέρνηση δεν διέθεσε περίπου 81 εκατομμύρια ευρώ, παρόλο που ήταν στον προϋπολογισμό. Την ίδια ώρα που εκκρεμούσαν πέραν των 4 χιλιάδων αιτήσεων. 

Η κυβέρνηση οφείλει απάντηση και σε ένα άλλο, σοβαρό και θεσμικό ζήτημα: Από πότε ένας Υπουργός μπορεί να παρακάμπτει το Γενικό Εισαγγελέα και να αποτείνεται στην Επίτροπο Νομοθεσίας για νομική συμβουλή, όπως έπραξε ο Υπουργός Εσωτερικών σε αυτό το θέμα»; 

 

Home