Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις για όλους

Offsite Team -
25.02.2020

ΑΚΕΛ: Κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις για όλους

Thumbnail
“Η Κυβέρνηση να εισακούσει τους εργαζομένους ιδιωτικού τομέα”

Μετά και τη ψήφιση στη Βουλή της συμφωνίας της κυβέρνησης με τις συντεχνίες των εργαζομένων του δημόσιου τομέα για κατάργηση του «πέναλτι του 12%» στα συνταξιοδοτικά ωφελήματα για όσους δημόσιους υπάλληλους επιλέξουν να αφυπηρετήσουν πρόωρα, το ΑΚΕΛ απαιτεί ακόμα πιο αποφασιστικά και επιτακτικά από την κυβέρνηση να εισακούσει και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που αισθάνονται κατάφωρη αδικία και αγανάκτηση.

 

Το ΑΚΕΛ διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να περιοριστεί στον τερματισμό της αδικίας μόνο για τους δικούς της εργαζόμενους, αλλά πρέπει επιτέλους να αφουγκραστεί όλους τους εργαζόμενους του τόπου που παίρνουν σύνταξη από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Εδώ και τρία χρόνια το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει στη Επιτροπή Εργασίας της Βουλής το ζήτημα και πιέζει για την κατάργηση του πέναλτι του 12% στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, προτάσσοντας ως άμεση προτεραιότητα τους εργαζόμενους σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

 

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις σε όλους τους εργαζόμενους του τόπου. Το ΑΚΕΛ–μέσα κι έξω από τη Βουλή- θα συνεχίζει να στηρίζει αποφασιστικά τους εργαζόμενους σε αυτό το δίκαιο αίτημα.

 
Home