Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Θύματα του Συνεργατισμού οι πολίτες

Offsite Team -
05.06.2019 - 12:11

ΑΚΕΛ: Θύματα του Συνεργατισμού οι πολίτες

Thumbnail
Οι δηλώσεις του Στέφανου Στεφάνου για το Συνεργατισμό

Δήλωση έκανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για το Συνεργατισμό

Αυτούσια η δήλωση

Οι κυβερνώντες χρεοκόπησαν το Συνεργατισμό και φόρτωσαν την οικονομία με χρέος και ελλείμματα.

Θύμα ξανά οι πολίτες, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα σε χρήμα και ταλαιπωρία.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από τις Βρυξέλλες ότι η Κύπρος παρά τρίχα γλύτωσε την επιτήρηση για υπερβολικό έλλειμμα εξαιτίας της κάκιστης συμφωνίας πώλησης του Συνεργατισμού, αναδεικνύουν -για πολλοστή φορά- το μέγεθος του οικονομικού εγκλήματος, το οποίο διενήργησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Η ανικανότητα και οι σκοπιμότητες των κυβερνώντων στη διαχείριση του Συνεργατισμού φόρτωσαν την οικονομία και τους φορολογούμενους πολίτες με χρέος και ελλείμματα και την ίδια ώρα, άφησαν την κοινωνία ανοχύρωτη μπροστά στην αυθαιρεσία των τραπεζών.

Για το Συνεργατισμό αυτό που πρώτιστα μετρούσε ήταν η στήριξη των πολιτών, ειδικά των μικρομεσαίων στρωμάτων και επιχειρήσεων. Για τις τράπεζες αυτό που μετρά είναι το κέρδος. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο σε υποκαταστήματα του πρώην Συνεργατισμού μπαίνει λουκέτο σε διάφορες περιοχές, κυρίως στην ύπαιθρο, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται διανύοντας αποστάσεις ή περιμένοντας σε μεγάλες ουρές για να εξυπηρετηθούν. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Πάχνα.

Μπροστά στα προβλήματα, οι κυβερνώντες συνεχίσουν να παραμένουν απαθείς. Τα προβλήματα των πολιτών δεν τους απασχολούν, δεν τους ενδιαφέρουν. Προτιμούν να ασχολούνται με τα συμφέροντα των λίγων και προνομιούχων.

Home