ΑΚΕΛ:Επωφελούνται οι εταιρείες πετρελαιοειδών, όχι οι καταναλωτές

Offsite Team -
12.03.2022 - 11:31

ΑΚΕΛ:Επωφελούνται οι εταιρείες πετρελαιοειδών, όχι οι καταναλωτές

Τι αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ για την μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά οι τιμές αυξήθηκαν αντί να μειωθούν, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς σε δήλωση του.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουκουμάς, το ΑΚΕΛ είχε προειδοποιήσει από το βήμα της Βουλής ότι αν δεν διενεργούνταν εκείνες ακριβώς τις μέρες άμεσοι, σαρωτικοί και δραστικοί έλεγχοι στις τιμές των καυσίμων, τότε αντί να επωφεληθούν οι καταναλωτές του μέτρου, θα επωφελούνταν οι εταιρίες πετρελαιοειδών.

Αυτούσια η δήλωση του κ. Κουκουμά:

"Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά οι τιμές αυξήθηκαν αντί να μειωθούν. Το ΑΚΕΛ είχε προειδοποιήσει από το βήμα της Βουλής ότι αν δεν διενεργούνταν εκείνες ακριβώς τις μέρες άμεσοι, σαρωτικοί και δραστικοί έλεγχοι στις τιμές των καυσίμων, τότε αντί να επωφεληθούν οι καταναλωτές του μέτρου, θα επωφελούνταν οι εταιρίες πετρελαιοειδών.

Πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ανακοινώνει μείωση του φόρου κατανάλωσης, αλλά ο κόσμος να μην βλέπει πουθενά μείωση; Πώς είναι δυνατόν μέσα σε μια νύκτα να αυξήθηκαν ταυτόχρονα και ομοιόμορφα οι τιμές όλων των εταιριών στα καύσιμα; Πότε παρήγγειλαν τα φορτία, πότε ήρθαν τα πλοία, πότε τιμολογήθηκαν, πότε φορολογήθηκαν, πότε πήγαν τα καύσιμα στα πρατήρια; Ποιος -αν όχι η κυβέρνηση- έπρεπε να ελέγξει τις τιμές και την αισχροκέρδεια;

Αν δεν υπάρχει βούληση της κυβέρνησης να διενεργήσει πραγματικό έλεγχο και να συγκρουστεί με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τότε ακόμα και τα ανεπαρκή μέτρα που ανακοινώνει θα εξανεμίζονται.

Αυτό ζητά το ΑΚΕΛ από την κυβέρνηση και ταυτόχρονα, υπενθυμίζουμε το πακέτο προτάσεων μας για τα καύσιμα, ανάμεσα στις οποίες είναι η επιβολή πλαφόν και  η κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα."

Home