Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανοικτό ενδεχόμενο έφεσης στις αποφάσεις Δικαστηρίου για μισθούς

Offsite Team -
29.03.2019 - 16:10

Ανοικτό ενδεχόμενο έφεσης στις αποφάσεις Δικαστηρίου για μισθούς

Thumbnail
Επικοινωνία Γ. Εισαγγελέα - ΥΠΟΙΚ

Η Νομική Υπηρεσία θα μελετήσει προσεκτικά τις σημερινές αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου ως προς το ενδεχόμενο καταχώρησης έφεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο οποίος είχε ήδη μια πρώτη επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

 

Ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι «οι τρεις αποφάσεις θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά για να διακριβωθεί το ενδεχόμενο καταχώρησης έφεσης», η οποία θα πρέπει να καταχωρηθεί εντός 42 ημερών.

 

Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες που εκφράζονται για τα δημόσια οικονομικά λόγω των αποφάσεων, ο κ. Κληρίδης είπε ότι αυτό το θέμα δεν αφορά τη Νομική Υπηρεσία, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών.

 

«Εμείς οφείλουμε να μελετήσουμε τις αποφάσεις για να συμβουλεύσουμε για το κατά πόσον θα πρέπει να καταχωρηθεί έφεση και ως προς το ενδεχόμενο να επιτευχθεί κάποια αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων μέχρι να εκδικαστεί η έφεση», σημείωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ενώπιον Ανώτατου η έφεση

Ο κ. Κληρίδης ξεκαθάρισε ότι η έφεση θα καταχωρηθεί ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι «θα εξετάσουμε επίσης το ενδεχόμενο να ζητήσουμε όπως η οποιαδήποτε έφεση καταχωρηθεί να δικαστεί το συντομότερο δυνατόν λόγω ακριβώς των επιπτώσεων που συνεπάγονται αυτές οι αποφάσεις και επίσης όπως επιληφθεί των εφέσεων η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων που εμπλέκονται και των επιπτώσεων».  

Ερωτηθείς εάν δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη η καταχώρηση έφεσης, ο κ. Κληρίδης είπε ότι « αναμένουμε οδηγίες από την Κυβέρνηση ως προς το ενδεχόμενο καταχώρησης έφεσης. Εμείς ασφαλώς θα τους δώσουμε τη νομική μας άποψη».  

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κληρίδης είπε ότι υπήρξε μια πρώτη επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών. «Είχαμε μια πρώτη επικοινωνία, αλλά ο σκοπός μας είναι αφού μελετήσουμε προσεκτικά τις αποφάσεις, εντός των προσεχών ολίγων ημερών να συγκαλέσουμε κάποια σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών του κράτους για να συζητήσουμε ακριβώς αυτές τις προοπτικές».  

«Αν αποφασιστεί να καταχωρηθεί έφεση, αυτό θα γίνει το συντομότερο και θα ζητήσουμε να εκδικαστεί το συντομότερο», κατέληξε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Home