Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αντίλογλου: Αναφορές για Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή

Offsite Team
- 22.02.2019

Αντίλογλου: Αναφορές για Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή

Thumbnail
Τι αναφέρει ο Ειδικός του τ/κ επιμελητηρίου

Σε προϊόντα που πληρούν τα πρότυπα της ΕΕ και παράγονται σε λογικές τιμές, δεν μπορεί να υπάρξει κανένα εμπόδιο, αυτό που πραγματικά παίζει ρόλο είναι η ποιότητα, τα πρότυπα και μια τιμή που θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική, δήλωσε ο ειδικός για την εμπορική ανάπτυξη στο τ/κ εμπορικό επιμελητήριο, Ιζέτ Αντίλογλου μιλώντας στο ράδιο και την διαδικτυακή τηλεόραση της Χαβαντίς, λέγοντας ότι υπάρχουν ε/κ επιχειρηματίες που αναζητούν τρόπο παραγωγής πρώτων υλών στο «βορρά».

 

Όπως αναφέρει σήμερα το δημοσίευμα της εφημερίδας Χαβαντίς, ο κ. Αντίλογλου πρόσθεσε ότι εάν τα προϊόντα πληρούν τις προϋποθέσεις που ανέφερε, τότε δεν θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα ούτε στο τελωνείο της Μερσίνης στην Τουρκία.

Κανονισμός Πράσινης Γραμμής

Αναφερόμενος στον Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή, είπε ότι έχει καταλήξει να αφορά 15-20 είδη και φτάνει σε αξία τα 4,5 εκ ευρώ. Το 1,5 εκ ευρώ, πρόσθεσε, είναι πλαστικά προϊόντα προς τον «νότο», 900.000 ευρώ φρέσκο ψάρι και ακολουθούν είδη που χρησιμοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα. Παρατηρούμε, δήλωσε ο Ιζέτ Αντίλογλου, ότι μέσω του Κανονισμού διακινούνται περισσότερο προϊόντα που αφορούν την βιομηχανία αλλά όχι και το λιανικό εμπόριο, θεωρώντας ότι αυτό οφείλεται σε ψυχολογικά εμπόδια που τίθενται λόγω της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στην ε/κ πλευρά.  

Αναγνώρισε ωστόσο ότι ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν είναι το ότι σε περίπτωση που προκύψει μια ασυμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει ένας μηχανισμός να προσφύγουν για να λυθεί το πρόβλημα.

Το είδος εμπορίου που γίνεται διαμέσου του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, συνέχισε, έχει καταντήσει ρουτίνα που όμως δεν αντικατοπτρίζει την προοπτική που μπορεί να λάβει ο όγκος των συναλλαγών. Ανέφερε δε ότι η πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας και η συναλλαγματική ισοτιμία, έχουν τραβήξει την προσοχή κάποιων ε/κ επιχειρηματιών που τώρα αναζητούν τρόπους επένδυσης σε παραγωγή πρώτη ύλης στο «βορρά» και έρχονται σε επαφή γι’ αυτό το θέμα με το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο.  

Ο κ. Αντίλογλου προέτρεψε και όσους Τ/κ επιχειρηματίες θέλουν να προβούν σε εμπορικές συναλλαγές με το «νότο» να έρθουν σε επαφή με το τ/κ επιμελητήριο.

Home