Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αρχή Λιμένων: Ελαφρώς πλεονασματικός στα €30 εκ. ο προϋπολογισμός

Offsite Team -
17.02.2022

Αρχή Λιμένων: Ελαφρώς πλεονασματικός στα €30 εκ. ο προϋπολογισμός

Παρουσιάστηκε στην επιτροπή Οικονομικών ο προϋπολογισμός

Ελαφρώς πλεονασματικός παρουσιάστηκε ο προϋπολογισμός της Αρχής Λιμένων Κύπρου για το 2022. Τα προϋπολογιζόμενα έσοδα της Αρχής αναμένονται σε €30.460.125 και οι προϋπολογιζόμενες δαπάνες σε €30.413.190.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΛΚ, ο Πρόεδρος του ΔΣ Αντώνης Στυλιανού και ο Γενικός Διευθυντής Άνθιμος Χριστοδουλίδης παρουσίασαν τον προϋπολογισμό στην Επιτροπή, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Αρχή Λιμένων Κύπρου «ο Προϋπολογισμός της Αρχής, έχει ετοιμαστεί υπό τις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας κορονοϊού, αλλά και υπό το φως του γεγονότος πως τα μελλοντικά έσοδα της ΑΛΚ συρρικνώνονται λόγω της επικείμενης εμπορικοποίησης του λιμανιού Λάρνακας».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η μείωση αντισταθμίζεται από τα αυξημένα έσοδα που αναμένει η ΑΛΚ στα πλαίσια συμμετοχής της σε έργα συγχρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκά Ταμεία, όπως το Ταμεία Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Ταμείο Διασυνοριακής Συνεργασίας, προστίθεται. Συγκεκριμένα, η ΑΛΚ συμμετέχει στα προγράμματα των πιο πάνω ταμείων και προϋπολογίζει την ανάκτηση κόστους ύψους €2,1 εκ. εντός του 2022, ενώ το συνολικό όφελος που θα προκύψει για την ΑΛΚ εντός της τριετίας 2022 - 2024 αναμένεται να ανέλθει σε €3,7 εκ.

Η Αρχή αναφέρει ότι έγινε προσπάθεια «να εξευρεθούν τέτοιες εξοικονομήσεις και να επιτευχθεί αύξηση εσόδων από τη βελτιστοποίηση στη διαχείριση των πόρων της ΑΛΚ, με αποτέλεσμα να μην επηρεαστεί αρνητικά το αναπτυξιακό πλάνο της ΑΛΚ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home